Hanna bloggar på Scanpacks hemsida

PUBLICERAD: 29 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

23-åriga Hanna Wallteg är nyutbildad förpackningsdesigner på Broby Grafiska i Sunne. Nu bloggar hon om förpackningar flera gånger i veckan på Scanpacks hemsida.

Vi kommer allt närmare Scanpack 2015 och mässans hemsida byggs ut dag för dag. Till exempel kommer nya namn in på listan över föredragshållare på scenen i anslutning till Save Food-paviljongen varje vecka. En annan nyhet är en ung bloggare, som för Scanpacks räkning bloggar flera gånger i veckan om förpackningar. Det är Hanna Wallteg, 23 år, som nyligen avslutat sin treåriga utbildning inom förpackningsdesign på Broby Grafiska i Sunne och som klev direkt in på ett jobb på marknadsavdelningen på Ecolean i Helsingborg, som fått i uppdrag att ge sin syn på vad som händer i förpackningsbranschen.

”När jag startade min utbildning som förpackningsdesigner var det mest med ett intresse av att gå en kreativ utbildning, men jag har alltid varit intresserad av förpackningar. Under de tre åren har jag kommit att älska inte bara förpackningsdesign utan hela förpackningsområdet. Det är ett otroligt spännande område, som innefattar så mycket, något som är svårt att inse, innan man blir riktigt involverad”, säger Hanna Wallteg.

”Det är jättekul att Scanpack gav mig den här uppgiften och under månaderna fram till Scanpack 2015 hoppas jag kunna bjuda både på stort och smått från branschen och ge min syn på händelserna. Jag tar gärna emot idéer och tankar, inte minst om det finns kul kopplingar till mässan. Tveka inte att maila information och bilder till mig”.

Du når Hanna på wallteghanna@gmail.com

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front