Han blir ny VD för Flints Digital Printing Solutions

PUBLICERAD: 28 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Benoit Chatelard blir ny chef för Flints division Digital Printing Solutions.
|Flint Groups VD och koncernchef Antoine Fady (i mitten) tackar av Wim Maes (t.v.) och hälsar Benoit Chatelard (t.h.) välkommen.

Luxemburg-baserade Flint Group har utsett Benoit Chatelard till ny VD för koncernens division Digital Printing Solutions, som bland annat omfattar digitalpresstillverkaren Xeikon.
Benoit Chatelard, som tillträder den 8 maj i år, efterträder Wim Maes, som lämnar koncernen för andra uppdrag.
Benoit Chatelard föreslås även bli VD för Xeikon. Denna utnämning måste dock först godkännas av Xeikons aktieägare.

Benoit Chatelard har en gedigen bakgrund inom digitalt tryck. Han kommder närmast från Ricoh Europe där han varit chef för affärsområdet Production Printing Business Group. Dessförinnan har haft haft anställningar inom IBM Printing Systems och även varit baserad i Singapore som chef för InfoPrint, ett joint venture mellan Ricoh och IBM.

“Jag ser fram emot min nya roll. Det är en spännande tid i branschen, både för Xeikon och dess kunder. Under Wim Maes ledning har företaget tagit en bestämd väg mot framtiden och jag kommer att fortsätta det arbetet och bygga ännu högre nivåer av kundnärhet och arbeta för att förstå och tillgodose kundernas behov på en ständigt föränderlig marknad”, säger Benoit Chatelard i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish