Han blir ny VD för Flints Digital Printing Solutions

PUBLICERAD: 28 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Benoit Chatelard blir ny chef för Flints division Digital Printing Solutions.
|Flint Groups VD och koncernchef Antoine Fady (i mitten) tackar av Wim Maes (t.v.) och hälsar Benoit Chatelard (t.h.) välkommen.

Luxemburg-baserade Flint Group har utsett Benoit Chatelard till ny VD för koncernens division Digital Printing Solutions, som bland annat omfattar digitalpresstillverkaren Xeikon.
Benoit Chatelard, som tillträder den 8 maj i år, efterträder Wim Maes, som lämnar koncernen för andra uppdrag.
Benoit Chatelard föreslås även bli VD för Xeikon. Denna utnämning måste dock först godkännas av Xeikons aktieägare.

Benoit Chatelard har en gedigen bakgrund inom digitalt tryck. Han kommder närmast från Ricoh Europe där han varit chef för affärsområdet Production Printing Business Group. Dessförinnan har haft haft anställningar inom IBM Printing Systems och även varit baserad i Singapore som chef för InfoPrint, ett joint venture mellan Ricoh och IBM.

“Jag ser fram emot min nya roll. Det är en spännande tid i branschen, både för Xeikon och dess kunder. Under Wim Maes ledning har företaget tagit en bestämd väg mot framtiden och jag kommer att fortsätta det arbetet och bygga ännu högre nivåer av kundnärhet och arbeta för att förstå och tillgodose kundernas behov på en ständigt föränderlig marknad”, säger Benoit Chatelard i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup