Han blir ny Norden-chef för Rockwell Automation

PUBLICERAD: 18 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Felix Langkjaer är ny Nordenchef på Rockwell Automation.

Rockwell Automation, som är en ledande aktör inom industriell automatisering, har utsett Felix Langkjaer till ny Nordenchef med uppgift att utveckla Rockwells närvaro i Norden och Baltikum.
Felix Langkjaer blir VD för Rockwells svenska och danska bolag samt försäljningsdirektör för hela Norden och Baltikum.

Felix Langkjaer, som har både dansk och svensk bakgrund och talar såväl danska som svenska, är utbildad vid Danmarks Tekniske Universitet och är civilingenjör med fokus på processautomation. Han har haft ledande befattningar i flera företag inom det området. Närmast kommer han från en position som VD i Danmark för det schweiziska industriautomationsföretaget Endress & Hauser. Den posten hade han haft sedan 2007..

Rockwell Automation har verkat i Norden under lång tid och har av hävd haft en tung bas i Danmark och på den danska marknaden. De har haft en särskilt stark närvaro inom områden som livsmedel, läkemedel, gruvor, metall, cement, bilindustri samt olje- & gasindustrin.

”För mig känns det väldigt roligt att få det nordiska ansvaret för Rockwell Automation. Verksamheten i Sverige och Danmark är våra grundpelare och ska så förbli även om vi kommer att utveckla alla marknader i Norden och Baltikum”. säger Felix Langkjaer.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish