Han blir ny global VD för bioplastbolaget Braskem

PUBLICERAD: 3 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Fernando Musa blir ny global VD för bioplasttillverkaren Braskem SA.

Brasilianska kemi- och polymerföretaget Braskem SA, som bland annat är en världens största tillverkare av bioplaster, har fått en ny global VD. Det är Braskems nuvarande USA- och Europa-chef Fernando Musa, som utsetts till ny global Braskem-chef, som ersättare för Carlos Fadigas.

Braskem tajmade beskedet om utnämningen av en ny global VD med uppstarten av bolagets nya mexikanska petrokemiska anläggning ”Eten XXI” som kostat 5 miljarder US-dollar att uppföra och som betecknas som ”ett viktigt steg i bolagets internationaliseringsprocess”.

Fernando Musas utnämning måste första godkännas av Braskems styrelse, innan den kan verkställas.

Braskems nuvarande globala VD Carlos Fadigas kommer i fortsättningen att arbeta i Odebrect SA, som är Braskems största aktieägare.

Odebrecht SA är inblandat i en stor mut- och korruptionsskandal, som uppdagades i Brasilien för drygt ett år sedan. Odebrechts förre VD Marcelo Odebrecht (tillika styrelseordförande i Braskem) sitter för närvarande i fängelse, anklagad för inblandning i den stora mutskandalen, som rör det brasilianska statliga olje- och energibolaget Petroleo Brasileiro SA, i dagligt tal känt som Petrobras. (Läs mer HÄR).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor