Han är ny personalchef på Stora Enso Fors Bruk

PUBLICERAD: 11 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Jari Lassila bytte stål mot kartong – från stålkoncernen Outokumpu till kartongtillverkaren Fors Bruk.(Foto: Stora Enso).

Jari Lassila, 40 år, är sedan årsskiftet ny personalchef på Stora Enso Fors Bruk. Han kommer närmast från stålkoncernen Outokumpus enhet i Långshyttan, där han haft en motsvarande tjänst.
Jari Lassila, som bor i Avesta, men ursprungligen kommer från Degerfors i Värmland, ingår i ledningsgruppen på bruket och rapporterar till platschefen Cecilia Carter.

”Jag sökte mig till Fors Bruk för att det verkade vara en spännande arbetsplats. Jag hade även hört att personer, som jobbade här, trivdes väldigt bra. Att man dessutom har en hög ambitionsnivå och vill vara bäst i världen på alla plan känns otroligt inspirerande. Sedan är det givetvis lockande att bruket ingår i en stor internationell koncern med framtidstro”, säger Jari Lassila.

Den nye personalchefen säger också att han uppskattar den personalpolitik, som förs på bruket och att man jobbar strukturerat med kompetensutveckling och övriga personalfrågor. Nu ser han fram emot att få vara med och utveckla Fors Bruk vidare.

”Vi ska tillsammans se till att behålla den höga ambitionsnivån och den gemytliga Forsandan, trots att det varit stora förändringar i organisationen senaste tiden. Vi är tävlingsinriktade och vill ständigt förbättra oss så att vi ska fortsätta vara ett världsledande bruk”, summerar Jari Lassila.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax