Hållbarheten förlängs med hemlig ”aktiv ingrediens”

PUBLICERAD: 20 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

En förpackningsfilm belagd med It´s Freshs! ”hemliga ingrediens” ökar väsentligt hållbarheten hos färska bär, frukt, grönsaker och blommor.

Företaget It´s Fresh! har utvecklat en smart ”hemlig” teknik för att förlänga hållbarheten hos förpackade färska produkter som bär, frukt, grönsaker, blommor, etc.

Företaget skriver att man genom att belägga förpackningsfilmen på trågförpackningar eller liknande med en hemlig ”aktiv ingrediens” kan man absorbera utsöndringen av produkternas naturliga ”mognadsgas” etylen och på så viss väsentligt förlänga produkternas hyllivslängd.

Tekniken, som kallas ”Infinite”, har utvecklats under tre års tid och nu ska brittiska supermarketkedjan Morrisons konsumenttesta tekniken på förpackningar för färska bär.

It´s Fresh! skriver att tester visat att Infinite-tekniken är effektivare och miljövänligare än konventionella förpackningsmetoder och att den kan användas i förpackningar med obehandlad frukt.

”Vår förpackning är vad vi kallar en ´ändamålsenlig förpackning´ som verkligen bidrar till att minska matavfallet och minska den mängd förpackning som behövs totalt, eftersom produkterna varar längre”, säger Simon Lee, en av grundarna till It´s Fresh!.

Flera tester har gjorts runt om i världen av It´s Freshs! nya förpackningsteknik och överallt har man noterat väsentligt förlängd hållbarhet och bibehållande av kvalitet hos de förpackade produkterna, Exempelvis har man testat på jordgubbar i Frankrike, blåbär i Polen, körsbär i Grekland och bananer i Australien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x