Hållbar lastsäkring i sikte

PUBLICERAD: 3 december 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Trioplast ingår ett samarbetsavtal med Spendrups Bryggeri. Foto: Trioplast

Förpackningsaktören Trioplast och Spendrups Bryggeri ingår ett samarbetsavtal. Det övergripande målet är att nå en hållbar kvalitetssäkrad laststabilitet med ökad återvinning av material. 

Överenskommelsen mellan de båda parterna sträcker sig över tre år med en option på ytterligare två. Avtalet vilar på tydliga målsättningar och tydliga nyckeltal kopplade till dessa.

– Både Trioplast och Spendrups har längs vägen varit öppna för förändring och har tydligt visat hur viktigt det är att ha ett samarbete i hållbarhetsfrågorna, säger Daniel Birgerstam, Key account manager och ansvarig för avtalet på Trioplast Industrial Film, i ett pressmeddelande.

Tester i Smålandsstenar

Parterna kommer gemensamt att arbeta för att uppnå en kvalitetssäkrad laststabilitet. Det sker på Trioplasts testcenter i Smålandsstenar där de kommer att testa sig fram för att nå den bästa konfigurationen för primär-, sekundär- och tertiärförpackningar. Fokus ligger på både optimering och återvinning, men också på användningen av återvunna och förnybara råvaror. Detta gäller även pallemballage där Trioplasts sträckfilm eller en pallhuv av sträckfilm, så kallad sträckhuv, kommer att komma till användning.

Hitta nya lösningar

Björn Deborg, strategisk inköpare på Spendrups Bryggeri:

– Att agera hållbart står högt på agendan för oss på Spendrups Bryggeri, och i vårt arbete med förpackningsmaterial jobbar vi ständigt med att hitta lösningar där vi använder återvunnet material eller material från förnybara källor. Vi vill samtidigt funktionssäkra vårt gods gällande lastsäkerhet genom EUMOS tester och det ser vi att vi kan uppnå i partnerskapet med Trioplast.

 

 

Läs vidare

Premiär för läkemedelsflaskor av delvis biobaserad PET

Finska UPM Biochemicals har tillsammans med två andra företag ingått ett partnerskap med avsikt att producera världens första läkemedelsflaskor som är tillverkade av delvis träbaserad PET. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
upm-biopet-topp-2x

Nytt cirkulärt förpackningsmaterial med gräsfiber

Mycket av det naturen ger kan användas som råvara för förpackningsmaterial. Vad sägs om gräs som en del av ett pappersmaterial? Ranpak lanserar nu en lösning för void fill där gräs är en del av råvaran.
Grasspaperx

Metsä Group påbörjar försäljningen av Muoto i Sverige – en ny förpackningsprodukt av träfiber

Metsä Groups nya förpackningsvarumärke Muoto finns nu tillgängligt för testkunder i Sverige som letar efter alternativ till plastförpackningar.
Metsä_Muoto_Package2323x

Finsk innovation: Förpackningspapper med fett- och syresäker bioplastbarriär

Den finska skogs- och papperskoncernen UPM har tillsammans med amerikanska Eastman utvecklat ett nytt förpackningspapper för livsmedel. Materialet är försett med en fett- och syresäker barriär, tillverkad av cellulosabaserad bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
upm-biobarrier-toppx

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker