Gummivals ger ännu tunnare plastfolie hos Scanfill i Ystad

PUBLICERAD: 4 juni 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Genom att byta ut en stålvals mot en gummivals i produktionsprocessen har Scanfill kunnat minska minimitjockleken på plastfolien Scanfill Sheet.

Ystadbaserade Scanfill AB kan nu producera en plastfolie med en tjocklek på endast 150 mikrometer. Genom att ersätta en av stålvalsarna i tillverkningsprocessen med en gummivals har Scanfill minskat sin minimumnivå och har nu kapacitet för att producera den miljövänliga plastfolien Scanfill Sheet med en tjocklek från 150 mikrometer upp till 1500 mikrometer.

Maskinförändringen har gjorts för att möta marknadens behov av tunnare, miljövänlig plastfolie.

”Vi strävar ständigt efter att utveckla våra Scanfill-produkter för att möta den växande efterfrågan. Med den tunnare Scanfill Sheet öppnar vi upp för fler applikationer för både befintliga och nya kunder”, säger Karl Banke, utvecklingstekniker hos Scanfill.

Scanfill Sheet består av 50 procent mineraler, vilket ger den många fördelaktiga egenskaper utöver de överlägsna miljöfördelarna. Mineralerna ger materialet bra styrka och styvhet, vilket möjliggör en tunnare folie. Dessutom har Scanfill Sheet en naturligt bra barriär, vilken kan förbättras ytterligare genom att inkludera ett EVOH-lager.

”Scanfill Sheet är tillgänglig i upp till sju lager med olika färger och med matt eller glansigt ytskikt”, förklarar Karl Banke.

Scanfill producerar förpackningsmaterial som består av 50 procent mineraler och 50 procent polyeten eller polypropen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x