Grillkorvar lanseras i återförslutbar ståpåse

PUBLICERAD: 17 augusti 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Korvexperten Lithells lanserar sina grillkorvar i praktiska och återförslutbara ståpåsar från Schur®Star.

Inför sommarens grillsäsong lanserade korvexperten Lithells sitt sortiment av grillkorvar i praktiska och återförslutbara ståpåsar, tillverkade av Schur®Star.
I serien ingår hittills fyra grillkorvsprodukter i ståpåsar, försedda med ett ”fönster”, som gör att konsumenten kan se produkten.

Genom att använda den ovanligare förpackningsformen med ståpåsar till sina grillkorvar, menar Lithells att man uppnår flera fördelar: förpackningen står ut i butikshyllan, den är praktisk att bära med sig till och hantera vid grillen och genom att den är återförslutbar förlänger man produkternas hållbarhet.

Ståpåsarna är försedda med ett speciellt flexotryck, som ger ”papperskänsla” åt förpackningens yta. Påsarna har också fått en ”eldig” design som ska ge associationer till fyllig grillsmak.

Varumärket Lithells går tillbaka ända till 1907. Sedan 1997 ingår Lithells i livsmedelskoncernen Atria.

Danska Schur International är en internationell koncern, bestående av 15 företag, vilka erbjuder förpackningar, förpackningsutrustning, förpackningssystem och know-how. Schur sysselsätter cirka 900 anställda i Danmark, Tyskland, Sverige, Frankrike, Australien och USA.
Schur®Star Systems är en division inom Schur Group, som arbetar för att kontinuerligt erbjuda sina kunder optimala förpackningslösningar.

N.B.: Schur®Star-konceptet kommer under hösten att presenteras och demonstreras bland annat på Top Packaging Summit i Malmö, 19-20 september.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x