Gratis NBF-webinar frågar: Råder det brist på bioplast?

PUBLICERAD: 13 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Råder det brist på bioplast i dessa pandemitider? Ett gratis NBF-webinar ska försöka ge svaret på frågan. (Bild jkomp/freepik)|Talarna på Nordisk Bioplastförenings webinar 30 september; Från vänster Gunilla Laakso, Walki Group; Per Berglund, Holmen Iggesund, Gottfried Krapfenbauer, Agrana Staerke GmbH. (Bild fr resp. bolag)

I dessa pandemitider verkar det vara stora leveransproblem inom flera material- och produktområden, inte minst inom plaster och polymermaterial. Men hur är det med tillgången på bioplast? Nordisk Bioplastförening (NBF) försöker ge svaret i ett webinar.

Webinaret, som är helt gratis, äger rum den 30 september och pågår under en timme mellan kl. 14.00 och kl. 15.00.

Fr.v. Gunilla Laakso, Walki Group; Per Berglund, Holmen Iggesund, Gottfried Krapfenbauer, Agrana Staerke GmbH. (Bild fr resp. bolag)

Tre meriterade experter medverkar i webinaret:
Gunilla Laakso, som är Category Manager, Direct Materials, Global Sourcing i finska Walki Group, kommer att tala om “Trends in bioplastics supply” där hon ger en bild av läget för olika typer av bioplaster – helt eller delvis biobaserad plast, nedbrytbar/komposterbar plast kontra icke-nedbrytbar, etc. – och även jämföra med fossila plaster.

Per Berglund, Product Manager Value added Products vid Holmen Iggesund, berättar om företagets nya spännande bioplastbaserade barriär Bio E, som är ett stort steg på vägen att framställa helt fossilfri barriärkartong till förpackningar och andra produkter.

Gottfried Krapfenbauer, Sales Director Technical Specialties i österrikiska Agrana Staerke GmbH, kommer att berätta och visa hur stärkelse är ett utmärkt råmaterial för tillverkning av bioplaster.

Mer info och anmälan till webinaret kan göras HÄR

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x