Gratis NBF-webinar frågar: Råder det brist på bioplast?

PUBLICERAD: 13 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Råder det brist på bioplast i dessa pandemitider? Ett gratis NBF-webinar ska försöka ge svaret på frågan. (Bild jkomp/freepik)|Talarna på Nordisk Bioplastförenings webinar 30 september; Från vänster Gunilla Laakso, Walki Group; Per Berglund, Holmen Iggesund, Gottfried Krapfenbauer, Agrana Staerke GmbH. (Bild fr resp. bolag)

I dessa pandemitider verkar det vara stora leveransproblem inom flera material- och produktområden, inte minst inom plaster och polymermaterial. Men hur är det med tillgången på bioplast? Nordisk Bioplastförening (NBF) försöker ge svaret i ett webinar.

Webinaret, som är helt gratis, äger rum den 30 september och pågår under en timme mellan kl. 14.00 och kl. 15.00.

Fr.v. Gunilla Laakso, Walki Group; Per Berglund, Holmen Iggesund, Gottfried Krapfenbauer, Agrana Staerke GmbH. (Bild fr resp. bolag)

Tre meriterade experter medverkar i webinaret:
Gunilla Laakso, som är Category Manager, Direct Materials, Global Sourcing i finska Walki Group, kommer att tala om “Trends in bioplastics supply” där hon ger en bild av läget för olika typer av bioplaster – helt eller delvis biobaserad plast, nedbrytbar/komposterbar plast kontra icke-nedbrytbar, etc. – och även jämföra med fossila plaster.

Per Berglund, Product Manager Value added Products vid Holmen Iggesund, berättar om företagets nya spännande bioplastbaserade barriär Bio E, som är ett stort steg på vägen att framställa helt fossilfri barriärkartong till förpackningar och andra produkter.

Gottfried Krapfenbauer, Sales Director Technical Specialties i österrikiska Agrana Staerke GmbH, kommer att berätta och visa hur stärkelse är ett utmärkt råmaterial för tillverkning av bioplaster.

Mer info och anmälan till webinaret kan göras HÄR

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx