Graphic Packaging har slutfört köpet av svenska AR Packaging

PUBLICERAD: 2 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”AR Packaging blir ett viktigt tillskott till Graphic Packagings erbjudande”, säger Harald Schulz. (Bild AR Packaging)

Globala förpackningskoncernen Graphic Packaging meddelar att man nu har slutfört förvärvet av svenska AR Packaging. Köpet, som först aviserades den 14 maj i år (Läs HÄR), genomfördes i en uppgörelse mellan Graphic Packaging Holding Company och AR Packagings ägare CVC Capital Partners Fund VI och till en kontant köpeskilling av cirka 1,45 miljarder US dollar (ca 12,2 miljarder kronor).

”Förvärvet påskyndar Graphic Packagings växande position för att betjäna konsumentförpackande varuföretag runt om i världen med hållbara fiberbaserade förpackningsalternativ”, skriver Graphic Packaging i ett pressmeddelande.

”Vi är glada att kunna meddela att Graphic Packaging International har slutfört sitt förvärv av AR Packaging, som är en av Europas främsta tillverkare av fiberbaserade konsumentförpackningar. Detta förvärv är en del av Graphic Packagings uppdrag att växa med värdefulla kunder inom utvalda marknadssegment, och det kommer att förbättra den kombinerade koncernens globala skala, innovationsförmåga och värdeerbjudande för kunder över hela världen”, skriver AR Packaging på sin hemsida.

Köpet av AR Packaging innebär en omvandling och komplettering av Graphic Packagings europeiska verksamhet, som nu utökar sina befintliga västeuropeiska verksamheter med AR Packagings anläggningar i Skandinavien, Östeuropa och Centraleuropa.

”Vår framgångsrika utveckling genom åren fullbordas, när vi blir en del av Graphic Packaging. Våra skickliga medarbetare kommer att få en långsiktig ägare med en idealisk strategisk passform och en övergripande kultur. Värdena och funktionerna hos AR Packaging kommer att höjas ytterligare och bli ett viktigt tillskott till Graphic Packagings erbjudande”, säger AR Packagings VD och koncernchef Harald Schulz.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx