Graphic Packaging har slutfört köpet av svenska AR Packaging

PUBLICERAD: 2 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”AR Packaging blir ett viktigt tillskott till Graphic Packagings erbjudande”, säger Harald Schulz. (Bild AR Packaging)

Globala förpackningskoncernen Graphic Packaging meddelar att man nu har slutfört förvärvet av svenska AR Packaging. Köpet, som först aviserades den 14 maj i år (Läs HÄR), genomfördes i en uppgörelse mellan Graphic Packaging Holding Company och AR Packagings ägare CVC Capital Partners Fund VI och till en kontant köpeskilling av cirka 1,45 miljarder US dollar (ca 12,2 miljarder kronor).

”Förvärvet påskyndar Graphic Packagings växande position för att betjäna konsumentförpackande varuföretag runt om i världen med hållbara fiberbaserade förpackningsalternativ”, skriver Graphic Packaging i ett pressmeddelande.

”Vi är glada att kunna meddela att Graphic Packaging International har slutfört sitt förvärv av AR Packaging, som är en av Europas främsta tillverkare av fiberbaserade konsumentförpackningar. Detta förvärv är en del av Graphic Packagings uppdrag att växa med värdefulla kunder inom utvalda marknadssegment, och det kommer att förbättra den kombinerade koncernens globala skala, innovationsförmåga och värdeerbjudande för kunder över hela världen”, skriver AR Packaging på sin hemsida.

Köpet av AR Packaging innebär en omvandling och komplettering av Graphic Packagings europeiska verksamhet, som nu utökar sina befintliga västeuropeiska verksamheter med AR Packagings anläggningar i Skandinavien, Östeuropa och Centraleuropa.

”Vår framgångsrika utveckling genom åren fullbordas, när vi blir en del av Graphic Packaging. Våra skickliga medarbetare kommer att få en långsiktig ägare med en idealisk strategisk passform och en övergripande kultur. Värdena och funktionerna hos AR Packaging kommer att höjas ytterligare och bli ett viktigt tillskott till Graphic Packagings erbjudande”, säger AR Packagings VD och koncernchef Harald Schulz.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x