Grafiska Företagen har utsett sin nya verkställande direktör

PUBLICERAD: 12 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Vid årsskiftet tillträder Eva Glückman som ny VD för Grafiska Företagen. (Bild Grafiska Företagen)

Eva Glückman har utsetts till ny VD för Grafiska Företagen. Hon efterträder Ravindra Parasnis som går i pension efter drygt sex år som förbundets VD.

Eva Glückman är idag Grafiska Företagens förhandlingschef. Hon tillträder befattningen som verkställande direktör den 1 januari 2022.

”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Eva som förbundets nya VD. Arbetsgivarfrågorna är och förblir det tyngsta benet i verksamheten och här besitter Eva stor erfarenhet och kompetens.  Hon har dessutom utmärkta förutsättningar att tillsammans med Grafiska Företagens medarbetare fortsätta att stötta medlemsföretagen i bland annat hållbarhets- och kompetensförsörjningsfrågor. Att vi gjort en internrekrytering gör att vi får en kontinuitet, samtidigt som vi drar nytta av Evas redan etablerade nätverk bland medlemsföretag, motparter och inom Svenskt Näringsliv”, säger Thorbjörn Sagerström, ordförande för Grafiska Företagen.

Eva Glückman är utbildad jurist och har tidigare varit chefsjurist på Transportföretagen och förhandlare på bland annat dåvarande KFS. Hon började på Grafiska Företagen i januari 2014.

”Jag är mycket stolt över mitt kommande uppdrag som VD. Grafiska Företagen finns tillhands för sina ca 400 medlemmar. Branschen och beteenden förändras och inom ramen för förbundets roll vill jag vara med och driva frågor som underlättar för medlemsföretagen att bedriva sin affärsverksamhet”, säger Eva Glückman.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax