Grafiska Företagen har utsett sin nya verkställande direktör

PUBLICERAD: 12 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Vid årsskiftet tillträder Eva Glückman som ny VD för Grafiska Företagen. (Bild Grafiska Företagen)

Eva Glückman har utsetts till ny VD för Grafiska Företagen. Hon efterträder Ravindra Parasnis som går i pension efter drygt sex år som förbundets VD.

Eva Glückman är idag Grafiska Företagens förhandlingschef. Hon tillträder befattningen som verkställande direktör den 1 januari 2022.

”Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Eva som förbundets nya VD. Arbetsgivarfrågorna är och förblir det tyngsta benet i verksamheten och här besitter Eva stor erfarenhet och kompetens.  Hon har dessutom utmärkta förutsättningar att tillsammans med Grafiska Företagens medarbetare fortsätta att stötta medlemsföretagen i bland annat hållbarhets- och kompetensförsörjningsfrågor. Att vi gjort en internrekrytering gör att vi får en kontinuitet, samtidigt som vi drar nytta av Evas redan etablerade nätverk bland medlemsföretag, motparter och inom Svenskt Näringsliv”, säger Thorbjörn Sagerström, ordförande för Grafiska Företagen.

Eva Glückman är utbildad jurist och har tidigare varit chefsjurist på Transportföretagen och förhandlare på bland annat dåvarande KFS. Hon började på Grafiska Företagen i januari 2014.

”Jag är mycket stolt över mitt kommande uppdrag som VD. Grafiska Företagen finns tillhands för sina ca 400 medlemmar. Branschen och beteenden förändras och inom ramen för förbundets roll vill jag vara med och driva frågor som underlättar för medlemsföretagen att bedriva sin affärsverksamhet”, säger Eva Glückman.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x