Göteborgstryckeriet Box&Display investerar i ny förpackningslinje

PUBLICERAD: 16 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Med den nya förpackningslinjen kan Göteborgstryckeriet Box&Display nu tillverka högkvalitativa s.k. Rigid Boxes.|”Det här är ett naturligt nästa steg i utvecklingen av Box&Display”

För att möta den ökande efterfrågan på premiumförpackningar har Göteborgstryckeriet Box&Display investerat i en ny, helautomatisk förpackningslinje från tyska Kolbus
”Efterfrågan på varumärkesförpackningar av hög kvalitet ökar stadigt och det är naturligt för oss att ta nästa steg i utvecklingen av Box&Display”, säger Magnus Iversén, koncernchef på Göteborgstryckeriet.

Göteborgstryckeriet har utvärderat olika leverantörer och beslutat sig för tyska Kolbus och deras produktionslinje, levererad av Edvard Schneidler. Maskinen är helautomatisk och utan stansverktyg vilket innebär att produktionen blir smidig att ställa om samtidigt som ledtiderna blir korta

”Kundernas måttstock på en premiumförpackning är ´iPhone-lådan´. Det är sådana vi nu kommer att kunna producera, dvs hårda lådor eller så kallade Rigid Boxes, med skarpa 90-graders hörn men av ännu högre kvalitet. Precisionen och kvaliteten på förpackningarna är mycket hög och vi får stor flexibilitet, när det gäller materialval och tillverkning av olika sorters förpackningar”, säger Magnus Iversén. 

Investeringen uppgår till ca 10 mkr och installationen sker med start vecka 2. Produktionen beräknas vara i drift i slutet av januari i år.

”Vi märker att fler och fler kunder vill undvika förpackningsproducenter i Asien och de baltiska länderna. Det är ofta förknippat med krav på stora upplagor, långa leveranstider och svårighet att kvalitetssäkra slutprodukten. För att inte tala om hållbarhetsperspektivet. Nu kan vi erbjuda marknaden en svensktillverkad premiumförpackning till ett konkurrenskraftigt pris”, avslutar Magnus Iversén.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x