Göteborgstryckeriet Box&Display investerar i ny förpackningslinje

PUBLICERAD: 16 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Med den nya förpackningslinjen kan Göteborgstryckeriet Box&Display nu tillverka högkvalitativa s.k. Rigid Boxes.|”Det här är ett naturligt nästa steg i utvecklingen av Box&Display”

För att möta den ökande efterfrågan på premiumförpackningar har Göteborgstryckeriet Box&Display investerat i en ny, helautomatisk förpackningslinje från tyska Kolbus
”Efterfrågan på varumärkesförpackningar av hög kvalitet ökar stadigt och det är naturligt för oss att ta nästa steg i utvecklingen av Box&Display”, säger Magnus Iversén, koncernchef på Göteborgstryckeriet.

Göteborgstryckeriet har utvärderat olika leverantörer och beslutat sig för tyska Kolbus och deras produktionslinje, levererad av Edvard Schneidler. Maskinen är helautomatisk och utan stansverktyg vilket innebär att produktionen blir smidig att ställa om samtidigt som ledtiderna blir korta

”Kundernas måttstock på en premiumförpackning är ´iPhone-lådan´. Det är sådana vi nu kommer att kunna producera, dvs hårda lådor eller så kallade Rigid Boxes, med skarpa 90-graders hörn men av ännu högre kvalitet. Precisionen och kvaliteten på förpackningarna är mycket hög och vi får stor flexibilitet, när det gäller materialval och tillverkning av olika sorters förpackningar”, säger Magnus Iversén. 

Investeringen uppgår till ca 10 mkr och installationen sker med start vecka 2. Produktionen beräknas vara i drift i slutet av januari i år.

”Vi märker att fler och fler kunder vill undvika förpackningsproducenter i Asien och de baltiska länderna. Det är ofta förknippat med krav på stora upplagor, långa leveranstider och svårighet att kvalitetssäkra slutprodukten. För att inte tala om hållbarhetsperspektivet. Nu kan vi erbjuda marknaden en svensktillverkad premiumförpackning till ett konkurrenskraftigt pris”, avslutar Magnus Iversén.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning