Gooh! blir först att använda Micvacs nya färdigmatstråg

PUBLICERAD: 26 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Så här ser det ut – Micvacs nya tråg för färdigrätter med två fack.|När den speciella ventilen visslar är färdigrätten klar och har samma temperatur i båda facken.
|Gooh! blir först med den nya förpackningen

Svenska Micvac har utvecklat en ny förpackning, där den mikrofärdiga måltiden är uppdelad i två fack i stället för som tidigare endast ett fack. Färdigmatsleverantören Gooh! blir först att använda den nya förpackningen.
Gooh!, som ingår i Lantmännen, var det allra första företag att använda sig av Micvacs unika tillagnings- och förpackningskoncept. Och nu blir man alltså också först med den nya förpackningsformen, vilken man kommer att använda till två helt nya färdigmatsrecept: Chicken Red Curry och Chicken Garam Masala.

”Vi är mycket glada över att kunna lansera detta nya utbud av produkter på den svenska marknaden”, säger Anna Barrner, nordisk marknads- och innovationschef för ”Ready To Eat” hos Lantmännen.

Micvacs tvåfackstråg har varit under utveckling under ett bra tag. Ett tvåfackstråg för färdigmat är ju i sig inget nytt, men Micvacs patenterade ”visselventil”, som signalerar, när maträtten är färdigvärmd i mikron, gjorde att man måste hitta en speciell utformning av det nya tråget.

”Ett av problemen var att lösa hur vi bara skulle behöva använda en ventil för de två facken i förpackningen. Men det har vi nu löst, så att när ventilen visslar så är maten uppvärmd till rätt temperatur i båda facken”, säger Fredrik Larsson, teknisk chef på Micvac.

Micvac kommer att visa upp den nya tvåfackförpackningen på den internationella kött- och livsmedelsmässan IFFA i Frankfurt 7 – 12 maj. Det blir andra gången som Micvac ställer ut på IFFA.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x