Golfbollsförpackningen som förvandlas till insektshotell…

PUBLICERAD: 10 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

En annorlunda förpacknings för golfbollar, där kartongboxens lock kan förvandlas till ett insektshotell (!) har utvecklats i Finland. (Bild Metsä Board)|Insektshotellet, som ger skydd åt larver och vuxna insekter, konstrueras av kartongdelarna i förpackningens lock. (Bild Metsä Board)

Finska företaget Golf Coat Oy lanserar en golfbollsförpackning i kartong, som, när den är tom, kan omvandlas till ett insektshotell..!

Den annorlunda och innovativa förpackningen är ett resultat av en gemensam workshop, som anordnats av kartongproducenten Metsä Board.

Workshops är en del av Metsä Boards 360-tjänster, som täcker förpackningens hela värdekedja genom att använda företagets Excellence Centre i Äänekoski. Designen av golfbollsförpackningarna var ett samarbete mellan en förpackningsdesignbyrå, Metsä Boards eget designteam, förpackningstillverkaren och Metsä Boards tekniska service.

Insektshotellet, som ger skydd åt larver och vuxna insekter, konstrueras av kartongdelarna i förpackningens lock. (Bild Metsä Board)

”Förpackningen är ett utmärkt exempel på hur samarbete kan skapa något helt nytt. Det aktuella projektet fokuserades på att förbättra den nuvarande förpackningen och samtidigt skapa något helt nytt, som det här insektshotellet”, säger Gunilla Nykopp, Customer Experience Manager hos Metsä Boards förpackningsdesignteam.

När förpackningen är tom kan den förvandlas till ett insektshotell, som ger skydd åt fullvuxna insekter och insektslarver. Insektshotellet konstrueras av de separata delar, som ingår i kartongförpackningens lock.

Kartongmaterialet är falskartongen MetsäBoard Pro FBB Bright och förpackningstillverkare är PackageMedia Oy, en del av Pyroll Packaging.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}