G&M inför stapelbara burkar i hela sitt LM-sortiment

PUBLICERAD: 3 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Hela G&M:s sortiment av LM-förpackningar utgörs nu av stapelbara metallburkar.

Metallförpackningstillverkaren Glud & Marstrand meddelar att man har infört staplingsbara burkar i hela sitt sortiment av så kallade LM-förpackningar. LM står för ”Luncheon Meat” vilket är detsamma som den köttprodukt i form av pressad skinka, som oftast packas i dessa burkar. LM-burkar används i dag dock vid packning av ett flertal andra kött- och fiskprodukter och i Danmark speciellt till torskrom.

”Allt fler detaljhandelskedjor vill ha LM-produkter i staplingsbara burkar. De är enklare för butikspersonalen att hantera och ökar möjligheterna till bra produktpresentation i butiken. Det kan vara stora försäljningsmässiga fördelar med att skifta förpackningar och vi lanserar därför staplingsbara burkar i hela vårt LM-sortiment. Burkarna kan fås i flera olika storlekar och med olika förslutningar”, skriver Glud & Marstrand på sin hemsida.

De förslutningsformer, som G&M:s LM-burkar kan förses med, är EO– och SC-förslutningar. EO står för ”Easy Open”, där man öppnar burken genom att att böja och dra i en liten metallring, medan SC är den äldre typen av burk med en skårlinje och en liten ”nyckel” som man vrider runt kanten.

G&M skriver att företagets stapelbara metallburkar kräver en ny formatuppsättning till förslutningsdelen i kundernas packlinjer. Företagets tekniska kundservice kan leverera de nödvändiga maskindelarna och hjälper till att anpassa förslutningsmaskinerna.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x