Metallförpackningstillverkaren Glud & Marstrand meddelar att man har infört staplingsbara burkar i hela sitt sortiment av så kallade LM-förpackningar. LM står för ”Luncheon Meat” vilket är detsamma som den köttprodukt i form av pressad skinka, som oftast packas i dessa burkar. LM-burkar används i dag dock vid packning av ett flertal andra kött- och fiskprodukter och i Danmark speciellt till torskrom.
”Allt fler detaljhandelskedjor vill ha LM-produkter i staplingsbara burkar. De är enklare för butikspersonalen att hantera och ökar möjligheterna till bra produktpresentation i butiken. Det kan vara stora försäljningsmässiga fördelar med att skifta förpackningar och vi lanserar därför staplingsbara burkar i hela vårt LM-sortiment. Burkarna kan fås i flera olika storlekar och med olika förslutningar”, skriver Glud & Marstrand på sin hemsida.
De förslutningsformer, som G&M:s LM-burkar kan förses med, är EO– och SC-förslutningar. EO står för ”Easy Open”, där man öppnar burken genom att att böja och dra i en liten metallring, medan SC är den äldre typen av burk med en skårlinje och en liten ”nyckel” som man vrider runt kanten.
G&M skriver att företagets stapelbara metallburkar kräver en ny formatuppsättning till förslutningsdelen i kundernas packlinjer. Företagets tekniska kundservice kan leverera de nödvändiga maskindelarna och hjälper till att anpassa förslutningsmaskinerna.