Globalt förpackningsföretag
förkovrar sig i Sunne

PUBLICERAD: 13 juni 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Westrocks chefer på plats i Sunne.

Företaget Westrock väljer den grafiska designskolan Brobygrafiska för en fyradagars utbildning i flexografi.

Det globala förpackningsföretaget Westrock, med huvudkontor i Atlanta, Georgia, har valt att förlägga fyra utbildningsdagar i Sunne på Brobygrafiska. Företaget står inför nyinvesteringar och utbildar prepresschef, produktionschef och en marknadschef i flexografi, skriver Brobygrafiska i ett pressmeddelande. I Brasilien har Westrock 2 200 anställda och de har en integrerad struktur med 54 000 hektar skog för produktion av fibrer, en pappersproduktionsenhet och fyra korrugerade kartongkonverteringsanläggningar. Avdelningen i Porto Feliz nära Sao Paolo har cirka 300 anställda. Vad är det då som lockar med den grafiska designskolan i Sunne, Värmland?

– Vi väljer Brobygrafiska för att det är en koncentration av kompetens och utrustning som är unik, vi får tillfälle att testa i tryckpressen och simulera på ett annat sätt vi inte kan i full produktion, säger Sergio Ivanco, marknadschef hos WestRock.

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx