Globala Henkel vinnare av RafCycle® Award 2017

PUBLICERAD: 27 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Vid en ceremoni i UPM:s monter på Labelexpo Europe i Bryssel delades RafCycle® Award 2017 ut till representanter från Henkel AG & Co. KGaA (Bild Sami Helenius)

Globala lim- och kemikaliekoncernen Henkel har utsetts till vinnare av UPM Raflatacs RafCycle® Award, som utdelas årligen till företag som utmärkt sig inom återvinning och miljöprestanda.
RafCycle är ett koncept för återvinning av etikettspill och releasematerial, som startas av Raflatac och som involverar ett flertal större och mindre etikettproducenter och –användare runt om i Euiropa. I konceptet ingår också speciella insamllngs- och återvinningsanläggningar, som startats i samarbete med återvinningsföretag, m fl.

Henkels utmärkelse som vinnare av 2017 års RafCycle® Award tillkännagavs vid en ceremoni i samband med etikettmässan Labelexpo Europe, som avslutas i dag den 28 september.

UPM Raflatac skriver iett pressmeddelande att Henkel visat ett stort engagemang för att minska sin miljöpåverkan inom självhäftande etiketter och för att främja hållbarheten hos sin etikettbaserade verksamheter.

”Både Henkel och UPM delar gemensamma värden att driva hållbara företag och tillämpa cirkulär ekonomi, inklusive det konkreta målet att inget avfall ska gå till deponi utan ska återvinnas”, skriver Raflatac i pressmeddelandet.

”Vi är mycklet stolta över att få ta emot RafCycle Awardsom är ett erkännande av vårt engagemang att samarbeta med hela värdekedjan för att skapa ett hållbart värde. Vårt partnerskap med UPM Raflatac ger etikettliners ett andra liv, eftersom de kan återvinnas för att producera nya pappersmaterial”, säger Jens Hainmueller, chef för International Packaging Development inom Henkels affärsområde Beauty Care.

Raflatacs samarbete med Henkel inom RafCycle-konceptet innebär att Henkels pappersbaserade självhäftande etikettavfall, som annars skulle deponerat, nu istället återvinns och och omvandlas till nytt grafiskt tryckpapper för böcker och tidskrifter vid UPM:s pappersbruk Plattling i Tyskland. 

”Henkel har en viktig roll i märkningskedjan, både som råvaruleverantör och som slutanvändare för etiketter. Det gör Henkel till en speciellt viktig partner för oss och då är RafCycle-programmet ett viktigt inslag i vårt samarbete”, säger Juha Virmavirta, chef för RafCycle, UPM Raflatac.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432