Gillet-besök med lobbyarbete i Riksdagen

PUBLICERAD: 15 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Gillet-gruppen som besökte Sveriges Riksdag. I mitten

När Svenska Förpackningsgillet den 10 februari var på studiebesök i Sveriges riksdag, passade man också på att utföra lite ”lobbyarbete” och propagera för förpackningarnas betydelse i samhället. Synpunkterna framfördes vid ett timslångt möte med moderata riksdagsledamoten Johan Hultberg, som är ledamot i miljö- och jordbruksutskottet. Johan Hultberg var också den som fungerade som värd och guide under Gillet-medlemmarnas rundvandring i Riksdagens lokaler.

Vid mötet med Johan Hultberg leddes ”lobbyarbetet” av nord emballages chefredaktör Bo Wallteg, som gav sina och Gillets synpunkter på förpackningens roll i dagens moderna samhälle.

Områden och ämnen, som kom upp till diskussion, var bland annat förpackningens roll i logistiken i samband med livsmedelsspill, plastpåsens vara eller inte vara, samt självfallet bioplasterna.

”Ett viktigt budskap, som vi framförde rent generellt, är att förpackningar inte får ses som resursslösare utan som en tillgång i samhället”, berättat  Bo Wallteg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x