Gillet-besök med lobbyarbete i Riksdagen

PUBLICERAD: 15 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Gillet-gruppen som besökte Sveriges Riksdag. I mitten

När Svenska Förpackningsgillet den 10 februari var på studiebesök i Sveriges riksdag, passade man också på att utföra lite ”lobbyarbete” och propagera för förpackningarnas betydelse i samhället. Synpunkterna framfördes vid ett timslångt möte med moderata riksdagsledamoten Johan Hultberg, som är ledamot i miljö- och jordbruksutskottet. Johan Hultberg var också den som fungerade som värd och guide under Gillet-medlemmarnas rundvandring i Riksdagens lokaler.

Vid mötet med Johan Hultberg leddes ”lobbyarbetet” av nord emballages chefredaktör Bo Wallteg, som gav sina och Gillets synpunkter på förpackningens roll i dagens moderna samhälle.

Områden och ämnen, som kom upp till diskussion, var bland annat förpackningens roll i logistiken i samband med livsmedelsspill, plastpåsens vara eller inte vara, samt självfallet bioplasterna.

”Ett viktigt budskap, som vi framförde rent generellt, är att förpackningar inte får ses som resursslösare utan som en tillgång i samhället”, berättat  Bo Wallteg.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx