Gillesmöte med utdelning av Åke Sahlins stipendium

PUBLICERAD: 9 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

En glad Luz Rondón Betancourt tog emot Åke Sahlin-stipendiet av Mikael Gällstedt.|Per Kinde höll ett inspirerande föredrag om sina erfarenheter från förpackningsbranschen.

I samband med Svenska Förpackningsgillets(SFG) höstmöte, som hölls i anslutning till mässan Empack i Kista, var det också högtidlig utdelning av årets Åke Sahlin-stipendium.
Två studenter från Brobygrafiska var nomimerade till årets stipendium – Alexandra Bremer och Luz Rondón Betancourt – och stipendienämden var mycket imponerad av deras arbeten kring förpackningsdesign. Stipendiet gick slutligen till Luz Rondón Betancourt, medan Alexandra Bremer fick ett särskilt hedersomnämnande för sin lysande talang på området.

Höstmötet hade samlat nästan 50 entusiastiska deltagare. Flera av deltagarna var från Nackademin och Brobygrafiska och de hade kommit dels för att lära känna SFG, dels för att se utdelningen av Åke Sahlins stipendium.

SFG genomgår just nu en radikal moderniseringsprocess – ett faktum som förklarligt nog kom mycket i fokus på höstmötet. Den över 40-år gamla organisationen har nu en yngre styrelse, som aktivt jobbar för att engagera inte minst yngre medlemmar.

Vid mötet presenterade Gillets sekreterare Mikael Gällstedt SFG:s moderniseringsarbete och Malin Karlstedt berättade om arbetet med Gillets nya logga och hemsida samt om SFG:s aktiviteter på Facebook, Instagram och LinkedIn.

SFG har ju traditionellt varit en alumniförening till Packforsks gamla utbildning, men nu vill den nya styrelsen att Gillet även ska bli en motsvarande förening för bland annat Brobygrafiska och Nackademin. Just därför har man nu öppnat för ett speciellt  studentmedlemskap, för att tidigt locka till sig en av organisationens viktigaste intressentgrupper: Morgondagens lysande stjärnor inom förpackningsbranchen!
Och de äldre medlemmarna i Gillet välkomnar de yngre och längtar efter att dela erfarenheter och hitta nya medarbetare.

Medlemmen Per Kinde, från Voestalpine, höll under mötet ett inspirerande föredrag kring sina erfarenheter från förpackningsbranschen med ett stort antal konkreta råd  – både för studenter och etablerade inom förpackningsområdet.

Att SFG nu är åter på banan märks, inte minst genom ett fullspäckat kalendarium med både studiebesök, nätverksträffar och seminariekvällar. Och besöksantalet vid årets höstmöte är ett tecken i tiden – för bara några år sedan kom det knappt hälften till höstmötena…

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x