Gallus lanserar femfärgsversion av sin digitala hybrid flexopress

PUBLICERAD: 19 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Gallus lanserar femfärgsversion av sin digitala hybrid flexopress, avsedd för etikettproduktion.

Schweiziska tryckpresstillverkaren Gallus har lanserat en ny femfärgsversion av sin digitala hybrid flexopress. Den första modellen i Labelfire E340-serien lanserades för knappt tre år sedan och är ett åtta färgers digitalt produktionssystem som kombinerar bläckstrålekvalitet med högsta konverteringskvalitet. Det avancerade inkjet-systemet har utvecklats tillsammans med Heidelberger Druckmaschinen och har 1200 dpi, med printhuvuden från Fuiji

Den nya nu lanserade mindre versionen hanterar CMYK plus digitalvitt och erbjuder kostnadseffektiv produktion av digitala etiketter på en industriell plattform. Även denna har en upplösning på 1200 x 1200 dpi med en liknande kvalitet som den större versionen, trots att orange, violett och grönt saknas. 

”Vi har många kunder som på ett enkelt sätt vill in på digitalt hybridtryck, men som inte vill investera i en fullstor åttafärgers utrustning direkt. Då är vårt nytillskott ett passande insteg att växa in i”, konstaterar Michael Ring, som är chef för Digital Solutions hos Gallus.

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432