Gaia BioMaterials får globalt försäljningsnätverk via IVICT

PUBLICERAD: 25 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Peter Stenström och Åke Rosén ser stora möjligheter för Gaia BioMaterials på världsmarknaden tack vare det nya samarbetet.

Gaia BioMaterials ser stora möjligheter på världsmarknaden, men att bygga ett globalt försäljningsnätverk är både dyrt och komplicerat. Nu öppnas intressanta möjligheter genom ett samarbete med ett väl etablerat nätverk ägt av Mitsubishi Corporation.

Att etablera en internationell, global, försäljningsorganisation är en gigantisk uppgift som inte bara kräver stora pengar utan också otroligt mycket arbete. Ett smart sätt att lösa detta är att etablera ett samarbete med en existerande organisation, något som Gaia BioMaterials nu har gjort. IVICT, ägt av Mitsubishi Corporation öppnar nu nya möjligheter för Gaia BioMaterials. IVICT står för ”Industrial Value Innovation by Chemistry for Tomorrow’ och grundades för tre år sedan.

”IVICT är väl etablerat globalt inom kemi och plast och har inarbetade kontakter med många stora varumärkesägare. Vi har nu kommit överens med dem om att de säljer vårt material, Biodolomer, på världsmarknaden”, berättar Peter Stenström, vd på Gaia BioMaterials.

”Vi är ett expansivt företag men naturligtvis för små med internationella mått mätt när det kommer till att få inleda direkta förhandlingar med de stora varumärkesägarna, men nu öppnas naturligtvis stora möjligheter för oss”.

”Även IVICT ser stora fördelar. Nu kan man erbjuda något som många kunder efterfrågar allt mer, biomaterial, och vi är övertygade om att många av deras globala kunder kommer att vilja testa våra material och då kommer att inse fördelarna”.

Diskussionerna och samarbetet pågår sedan en tid tillbaka och Gaia BioMaterials och IVICT har täta kontakter.

”De vill ha innovativa lösningar och få snabb återkoppling på frågor och det får man via oss. Vi reagerar mycket snabbt och förser dem med teknisk support och det gör att de i sin tur kan svara sina kunder snabbt. Vi har daglig kontakt redan”, säger Peter Stenström.

”Det kommersiella och tekniska samarbete vi nu inlett med dem ger oss stora möjligheter men innebär också utmaningar. Vi måste bygga organisation och kapacitet för att klara av att leva upp till förväntningarna”.

Det har talats mycket i pressen på senare tid om att Gaia BioMaterials ska flytta utomlands på grund av de svårigheter man har för att få gehör för biomaterial från den svenska regeringen och myndigheter. Det är dock inte aktuellt att lämna landet, fabriken i Helsingborg kommer att fortsätta att utvecklas, men de stora kapacitetstillskotten kommer att ske utomlands. Man har nu långt gångna planer på att etablera en fabrik i Asien och räknar med att återkomma om detta i en snar framtid. Det var något som fanns med i bilden redan när Latour Future Solutions gick in som minoritetsdelägare i Gaia BioMaterials förra året.

”Det kommersiella partnerskapet med Mitsubishi Corporation/IVICT innebär ett erkännande på världsmarknaden och en fantastisk möjlighet för Gaia, inte minst när hela Asien i snabb takt förbjuder single-use-plastic och övergår till nya hållbara biomaterial”, säger Pelle Mattison på Latour Future Solutions AB.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x