Gafs ökar produktiviteten med ny Speedmaster från Heidelberg

PUBLICERAD: 9 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Nöjda parter när tryckpressaffären är i hamn: fr. v.: Heidelberg Sveriges försäljningschef Lars Lindberg, Gafs Kartongs ägare Lasse Svärd och Annelill Annvik samt Oscar Runesson Stenmark, specialförsäljare Printec, mm., Heidelberg Sverige. (Bild Heidelberg)

Förpackningsbolaget Gafs Kartong i Värnamo ökar sin produktivitet genom att installera den nya tryckpressen Speedmaster CX 104 från tyska Heidelberger Druckmaschinen AG. Pressen ska ersätta Gafs tidigare Heidelbergpress Speedmaster CD 102.

”Vi granskade och jämförde både digital- och offsetalternativ, men ankomsten av Speedmaster CX 104 på marknaden satte stopp för vårt sökande”, säger Annelill Annvik, en av ägarna till Gafs Kartong.

Tryckpressen Speedmaster CX 104 lanserades av Heidelberg i somras och den har redan blivit en mycket stor framgång. Pressen till Gafs i Värnamo blir faktiskt Speedmaster CX 104 nummer 1.000 (!) som Heidelberg levererar!

”Vår nya universalpress, Speedmaster CX 104, har visat sig vara en stor hit på marknaden. Redan innan den globala marknadslanseringen i somras hade vi beställningar på över 500 tryckenheter – en siffra som vi nu har fördubblat på bara tre månader”, säger Stefan Hasenzahl, Head of Product Management på Heidelberg.

Gafs Kartong, som tillverkar och trycker falskartongförpackningar, främst till svenska kunder, kompletterar sin sin nya Heidelberg-press med ett Subscription Smart-kontrakt, som omfattar leverans av förbrukningsmaterial och mjukvara under en period av flera år. Gafs kommer även att använda Heidelbergs arbetsflödes- och kvalitetsprogram Prinect Production Manager, som täcker alla nyckelfunktioner för förpackningstryck.

”Nya Speedmaster CX 104 från Heidelberg uppfyller våra krav perfekt och vi förväntar oss ett stort produktivitetslyft”, säger Lasse Svärd, som också är en av Gafs Kartongs ägare.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x