Gå till Licensbanken och köp en förpackningsinnovation!

PUBLICERAD: 14 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

På licensbanken.se kan man köpa produktionsfärdiga innovationer|bland annat inom förpackningar.

Försöker du komma på nästa stora innovation? Köp en istället. På licensbanken.se finns licensierbara forskningsresultat och innovationer, som är redo att sättas i produktion eller implementeras. Just ni finns exempelvis en teknik, som gör att förpackningar ”känner av” ifall kylkedjan bryts under transporten av livsmedel.

Vissa människor älskar att forska och uppfinna, men är inte lika förtjusta i att starta företag och marknadsföra sina upptäckter. För att inte dessa kreatörers arbete ska falla i glömska i någon byrålåda, finns nu licensbanken.se, där företagare kan hitta och köpa forskningsresultat, som de kan använda i sin egen produktion.

Banken är helt sökbar och man kan även filtrera på bransch, licenstyp eller typ av IP-status. Och vill man vara riktigt säker på att inte missa en någon innovation, kan man prenumerera och få ett e-mail varje gång det publiceras en ny licens inom en vald bransch.

En innovation som just nu finns på licensbanken.se är IPEP (Ionic Paper Electronics Platform). Det är en teknik, som är utvecklad vid Karlstads universitet och som kan minska matsvinnet och öka säkerheten i mathantering genom att ge förpackningar möjlighet att kontinuerligt kontrollera temperaturen och kommunicera trådlöst med omvärlden.

Licensbanken.se drivs av innovationskontoret Fyrklövern, som är ett samarbete mellan Karlstads universitet, Linnéuniversitetet, Mittuniversitetet och Örebro universitet. Syftet är att öka idéflödet från forskning till samhällsnytta.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x