Fyra mässor i samma koncept när Empack arrangeras i Kista

PUBLICERAD: 29 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi kan i år erbjuda fler nyheter och en mer internationell mötesplats än tidigare”

Tre för den nordiska marknaden helt nya mässor kommer i början av oktober att arrangeras tillsammans med förpackningsmässan Empack på Kistamässan.
De tre tillkommande mässorna är Label & Print, Luxury Packaging och Packaging Innovations och enligt mässarangören Easyfairs har intresset för de fyra sammanslagna mässorna varit stort, även från internationellt håll.

Över 20 länder kommer att vara representerade och av de 200 utställarna kommer närmare 50 från andra länder än Sverige. Och med fem veckor kvar till mässan är i stort sett alla monterytor utsålda. Mässorna äger rum den 5 och 6 oktober.

”Vi räknar med att vara helt utsålda, när mässan öppnar”, säger Jennie Heidenfors, projektchef för Easyfairs förpackningsmässor i Norden.

Mässkonceptet i Kista, som fått den ambitiösa beteckningen ”Shaping the future of the global packaging industry” innehåller också ett omfattande seminarieprogram, där mässbesökarna kan lyssna till såväl kända designers från USA, Japan och Nederländerna som välkända svenska profiler inom förpackningsbranschen.

”Vi ser verkligen fram emot den 5 och 6 oktober och det känns jättekul att vi i år kan erbjuda fler nyheter och en mer internationell mötesplats än tidigare”, säger Jennie Heidenfors.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x