Fyra mässor i samma koncept när Empack arrangeras i Kista

PUBLICERAD: 29 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi kan i år erbjuda fler nyheter och en mer internationell mötesplats än tidigare”

Tre för den nordiska marknaden helt nya mässor kommer i början av oktober att arrangeras tillsammans med förpackningsmässan Empack på Kistamässan.
De tre tillkommande mässorna är Label & Print, Luxury Packaging och Packaging Innovations och enligt mässarangören Easyfairs har intresset för de fyra sammanslagna mässorna varit stort, även från internationellt håll.

Över 20 länder kommer att vara representerade och av de 200 utställarna kommer närmare 50 från andra länder än Sverige. Och med fem veckor kvar till mässan är i stort sett alla monterytor utsålda. Mässorna äger rum den 5 och 6 oktober.

”Vi räknar med att vara helt utsålda, när mässan öppnar”, säger Jennie Heidenfors, projektchef för Easyfairs förpackningsmässor i Norden.

Mässkonceptet i Kista, som fått den ambitiösa beteckningen ”Shaping the future of the global packaging industry” innehåller också ett omfattande seminarieprogram, där mässbesökarna kan lyssna till såväl kända designers från USA, Japan och Nederländerna som välkända svenska profiler inom förpackningsbranschen.

”Vi ser verkligen fram emot den 5 och 6 oktober och det känns jättekul att vi i år kan erbjuda fler nyheter och en mer internationell mötesplats än tidigare”, säger Jennie Heidenfors.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning