FrontPac storsatsar med en andra tryckpress för wellpapp

PUBLICERAD: 19 oktober 2022
UPPDATERAD: 25 januari

FrontPac har investerat i en KBA Rapida 145-tryckpress från Koenig & Bauer. Den kompletterar den KBA 162, som man redan har i sin maskinpark. (Bild pressbild)|Vår satsning visar att vi har stark framtidstro”, säger VD Martin Enocson. (Bild Claes Nordström)|Lisa Wahlström är hållbarhetsdirektör på Coca-Cola Europacific Partners i Sverige. (Bild Coca-Cola)|Carin Broryd är hållbarhetschef på Gröna Lund. (Bild fr LinkedIn)|Under Gröna Lunds Halloween-firande kan besökare välja en refillmugg för sina Coca-Cola-drycker. Muggen kan användas flera gånger under besöket och sedan återlämnas för att diskas och återgå i cirkulation. (Bild Gröna Lund/Alice Källström)

Nu investerar Arlöv-baserade förpackningsföretaget FrontPac i en andra tryckpress för att möta den stora efterfrågan som finns globalt på förpackningsmarknaden. Detta innebär att FrontPac blir det enda förpackningstryckeriet i Skandinavien med två tryckpressar i storformat.

FrontPac har länge varit ledande inom offsettryckta wellpappförpackningar. Ett medvetet investeringsprogram under många år har gjort att verksamheten idag står stark, även under både pandemi och andra oroligheter. Den senaste investeringen i nämnda investeringsprogram är en KBA Rapida 145, en tryckpress från Koenig & Bauer, som kan trycka med sex färger plus lack vilket är optimalt för förpackningar som ofta har en eller två så kallade spotfärger.

Den nya tryckpressen kompletterar företagets redan befintliga Koenig & Bauer-press KBA 162, som också är en tryckpress med kapacitet att trycka med sex färger. I FrontPacs maskinpark ingår bland annat även två wellpappmaskiner.

Vår satsning visar att vi har stark framtidstro”, säger VD Martin Enocson. (Bild Claes Nordström)

FrontPac trycker och konverterar förpackningar i wellpapp och kartong och dessa skickas till stor del ut i världen. Ungefär halva volymen säljs utanför Sveriges gränser och nu väljer alltså företaget att investera i en andra tryckpress för att möta en ökade efterfrågan från exportmarknaderna.

”Vi ser en stark efterfrågan på våra förpackningar både utifrån att de är miljövänliga i papper och för att de håller en hög kvalitet och bidrar därmed till att stärka våra kunders varumärke ute i butikerna. Att vi väljer att göra denna investering nu, signalerar att vi har hög framtidstro. Självklart påverkas vi av energipriser och eventuell brist på el i vinter men vi måste våga se förbi det och förse våra kunder med förpackningar under lång tid framöver”, säger FrontPacs VD Martin Enocson.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620