FrontPac förstärker efter starkt verksamhetsår 2016

PUBLICERAD: 21 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Per Markerud förstärker FrontPacs säljorganisation från den 3 april.|Uwe Bartl är planeringschef hos FrontPac sedan den 1 februari i år.

Förpackningstillverkaren FrontPac i Arlöv, strax utanför Malmö, hade ett starkt verksamhetsår 2016. Nu förstärker man organisationen både på sälj- och planeringssidan.
FrontPac har de senaste åren gjort investeringar på runt 100 miljoner kronor. Investeringarna har haft önskad effekt och i dag har man en modern och effektiv fabrik och har stora förhoppningar för 2017.

Den positiva utvecklingen gör att man nu förstärker sin säljorganisation med Per Markerud, som har ett förflutet i förpackningsbranschen sedan många år. Per Markerud har bland annat varit med och grundat företagen PacPoint och Antpac.

Per Markerud, som närmast kommer från Antpac, tillträder sin nya tjänst som säljare hos FrontPac den 3 april.

FrontPac har sedan den 1 februari också en ny planeringschef. Han heter Uwe Bartl och kommer närmast från Smurfit Kappa.

Som planeringschef kommer Uwe Bartl att ansvara för huvudplanering av FrontPacs produktion.

FrontPac är en ledande tillverkare av förpackningar i offsettryckt, kascherad wellpapp. Företaget konverterar från papper på rulle till färdiga förpackningar i kombination med egen konstruktionsavdelning, tryckeri och logistiklösningar, vilket gör att man är en komplett förpackningsproducent.
FrontPac har ca 100 anställda och omsätter 173 miljoner kronor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432