Front-end-lösning ger bättre arbetsflöde till Canon-press

PUBLICERAD: 27 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Via sitt samarbete med Hybrid Software erbjuder Canon en front-end systemlösning för LabelStream 4000 som ger ett bättre arbetsflöde och automatisering. (Bild Canon)|LabelStream 4000 är en UV-bläckmaskin, som skriver ut CMYK plus vitt och orange. (Bild Canon)

Canon har inlett ett samarbete med programvaruutvecklaren Hybrid Software för att kunna erbjuda etikettkonverterare en avancerad front-end systemlösning för etikettpressen LabelStream 4000, som ger ett bättre arbetsflöde och automatisering.

LabelStream 4000-serien har en helt öppen arbetsflödesstruktur, som gör att etikettkonvertering enkelt kan integreras i pressens befintliga arbetsflöden. Med introduktionen av LabelStreams PDF-baserade front-end systemlösning erbjuder Canon nu ännu ett alternativ för en enkel uppgradering till fler produktivitetsverktyg från Hybrid Software till kunder, som behöver kostnadseffektiva, fristående front-end system eller avancerade automatiseringsfunktioner.

Canon skriver i ett pressmeddelande att LabelStreams front-end-lösning bygger på grunderna från Hybrid Softwares arbetsflödesverktyg ”CloudFlow” och är en skräddarsydd lösning för kostnadseffektiv, fristående drift med ett högpresterande arbetsflöde som bygger på PDF-inmatning. Funktionerna inkluderar en RIP med integrerad färghantering, behandling av PDF-filer, en direktanslutning till LabelStreams utskriftsserver för automatiserad dirigering av filer för utskrift samt fler anpassningsalternativ för avancerad automatisering av arbetsflöden.

LabelStream 4000 är en UV-bläckmaskin, som skriver ut CMYK plus vitt och orange. (Bild Canon)

”Med LabelStreams nya front-end system får kunder en kostnadseffektiv, produktionsfärdig lösning med extra automatiseringsfunktioner för drift, där de minskar den manuella hanteringen”, säger Walter Vogelsberger, vice vd för digitala förpackningar på Canon Production Printing.

LabelStream 4000, som visades på den nyligen genomförda digitala förpackningsmässan Packnorth, är en UV-bläckmaskin, som skriver ut CMYK plus vitt och orange och som kan skräddarsys efter kundens behov. Den är den första i en planerad serie maskiner för etikettproducenter, men den är inte begränsad enbart till etiketter, den kan även användas för självhäftande material eller till exempel kartong.

—————————————————–

Hybrid Software är en programvaruutvecklare, som fokuserar på innovativa produktivitetsverktyg för grafikbranschen. Bolaget har kontor i Belgien, Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien, Kina och USA samt ett globalt nätverk av samarbetspartners. Företagets produkter används av kunder inom prepress och tryck av etiketter, kartong- och wellpappförpackningar, mm.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x