Front-end-lösning ger bättre arbetsflöde till Canon-press

PUBLICERAD: 27 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Via sitt samarbete med Hybrid Software erbjuder Canon en front-end systemlösning för LabelStream 4000 som ger ett bättre arbetsflöde och automatisering. (Bild Canon)|LabelStream 4000 är en UV-bläckmaskin, som skriver ut CMYK plus vitt och orange. (Bild Canon)

Canon har inlett ett samarbete med programvaruutvecklaren Hybrid Software för att kunna erbjuda etikettkonverterare en avancerad front-end systemlösning för etikettpressen LabelStream 4000, som ger ett bättre arbetsflöde och automatisering.

LabelStream 4000-serien har en helt öppen arbetsflödesstruktur, som gör att etikettkonvertering enkelt kan integreras i pressens befintliga arbetsflöden. Med introduktionen av LabelStreams PDF-baserade front-end systemlösning erbjuder Canon nu ännu ett alternativ för en enkel uppgradering till fler produktivitetsverktyg från Hybrid Software till kunder, som behöver kostnadseffektiva, fristående front-end system eller avancerade automatiseringsfunktioner.

Canon skriver i ett pressmeddelande att LabelStreams front-end-lösning bygger på grunderna från Hybrid Softwares arbetsflödesverktyg ”CloudFlow” och är en skräddarsydd lösning för kostnadseffektiv, fristående drift med ett högpresterande arbetsflöde som bygger på PDF-inmatning. Funktionerna inkluderar en RIP med integrerad färghantering, behandling av PDF-filer, en direktanslutning till LabelStreams utskriftsserver för automatiserad dirigering av filer för utskrift samt fler anpassningsalternativ för avancerad automatisering av arbetsflöden.

LabelStream 4000 är en UV-bläckmaskin, som skriver ut CMYK plus vitt och orange. (Bild Canon)

”Med LabelStreams nya front-end system får kunder en kostnadseffektiv, produktionsfärdig lösning med extra automatiseringsfunktioner för drift, där de minskar den manuella hanteringen”, säger Walter Vogelsberger, vice vd för digitala förpackningar på Canon Production Printing.

LabelStream 4000, som visades på den nyligen genomförda digitala förpackningsmässan Packnorth, är en UV-bläckmaskin, som skriver ut CMYK plus vitt och orange och som kan skräddarsys efter kundens behov. Den är den första i en planerad serie maskiner för etikettproducenter, men den är inte begränsad enbart till etiketter, den kan även användas för självhäftande material eller till exempel kartong.

—————————————————–

Hybrid Software är en programvaruutvecklare, som fokuserar på innovativa produktivitetsverktyg för grafikbranschen. Bolaget har kontor i Belgien, Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien, Kina och USA samt ett globalt nätverk av samarbetspartners. Företagets produkter används av kunder inom prepress och tryck av etiketter, kartong- och wellpappförpackningar, mm.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx