Fröjdia Automation Sweden köper IML technologies ab

PUBLICERAD: 16 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Claes Abrahamsson

Automationsgruppen Fröjdia Automation Sweden AB, där bolagen Front Automation AB och Fröjd&Wester AB sedan tidigare ingår, meddelar att man har förvärvat 100 procent av företaget IML technologies ab från Jüngling Group AB. Tillträdesdatum var den 16 maj. Automationsgruppen kommer efter förvärvet att omsätta ca 90 miljoner kronor och ha 30 anställda.

IML technologies ab är en ledande leverantör av robotsystem som betjänar formsprutningsmaskiner och bolaget har specialistkompetens kring ”In Mould Labeling” (IML).
Man har även agenturen för japanska Yushins top-entry robotar samt tyska Meviscos visionsystem för kvalitetskontroll.

Jüngling Group AB säljer IML technologies ab för att renodla bolagen i gruppen kring detaljhandel, köksutrustning, husgeråd, hushållsartiklar samt fastigheter.

Automationsgruppen Fröjdia Automation skriver i ett pressmeddelande att IML technologies med sin teknik och inriktning mot plastindustri kompletterar de övriga bolagen i gruppen och att synergier finns både inom teknik, tillverkning och marknadserbjudande.

Av de övriga bolagen i Fröjdia Automation är Front Automation inriktade på automation inom området ”Plocka, Packa och Palletera” med majoriteten av kunderna inom livsmedels- och konsumentindustri och Fröjd&Wester är ett automationsbolag med 28 års historik som maskinbyggare med kunder inom svensk verkstadsindustri.

IML technologies och Front Automation har tidigare samarbetat i gemensamma projekt och möjligheten att nu kunna erbjuda ”end of line packaging” till IML:s kunder är en naturlig utvidgning av marknadserbjudandet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x