Friluftspionjären Primus får förpackningshjälp av Paccess

PUBLICERAD: 11 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Samarbetet mellan Paccess och Primus har hittills resulterat i att det produceratas mer än 140.000 av de nydesignade förpackningarna.

USA-baserade förpackningsutvecklaren Paccess, som ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och som erbjuder lösningar inom Managed Packaging, har startat ett samarbete med Primus – en svensk pionjär inom friluftsprodukter. Hittills har samarbetet resulterat i över 140 000 nya förpackningar. Och det är bara början…

Primus har gett Paccess uppdraget att producera förpackningar till Primus produktsortiment, som bland annat består av utekök, termosar, bestick och lyktor. De nya förpackningarna ska göra produkterna mer attraktiva på butikshyllan. Samtidigt ska de vara rätt utformade för att på bästa sätt klara påfrestningarna under transport och bidra till minskad transportvolym.

Paccess fungerar som Primus samarbetspartner genom hela processen, från utveckling och produktion till leverans av färdiga förpackningar. Med hjälp av produktionspartners i Kina ansvarar Paccess för tillverkningen och genom sin lokala närvaro i både Sverige och Kina kan Paccess dessutom koordinera leveranserna av förpackningar till Primus alla leverantörer (OEM-företag) i Kina.

Ingrid Leine Molde, Commercial Director och kundansvarig på Paccess, är mycket nöjd med samarbetet:
”Med vårt strukturerade arbetssätt kan Primus helt koncentrera sig på sin huvudsakliga affär, medan vi sköter hela förpackningsprocessen. Ibland dyker det upp utmaningar, som behöver hanteras, när företag byter förpackningslösningar. Med vår erfarenhet och expertis kan vi möta eventuella utmaningar på ett effektivt sätt och kommunicera lösningar till projektmedlemmar på olika håll i världen”, säger hon.

De nya förpackningarna är tillverkade i materialkvaliteten BillerudKorsnäs Liner, ett material som valdes för dess prestanda och för att det på rätt sätt förmedlar Primus-produkternas kvalitet.

”Det här projektet är ett bra exempel på hur olika delar av Paccess och Primus har samarbetat. Nu har vi en partner, som säkerställer en genomgående hög kvalitet genom hela distributionskedjan, från tillverkaren i Kina till butiken. Vi är väldigt nöjda med resultatet och ser det här som början på ett långt samarbete med Paccess”, säger Johan Sollenberg, Marketing Manager på Primus i Solna.

——————————-
Om Primus
Primus har sina rötter i svensk ingenjörskonst och har sedan 1892 varit ett begrepp för banbrytande utomhusmatlagning i hela världen. Innovativa produkter har möjliggjort en rad olika expeditioner tack vare hög kvalitet och prestanda. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen, när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Och sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde ett Primus-kök på Mount Everest, när de nådde toppen den 29 maj 1953!

Om Paccess
Paccess har utvecklat Managed Packaging, som erbjuder globala varumärkesägare en kombination av förpackningar och tjänster. Med sin modell stärker Paccess sina kunders varumärken samt ökar deras konkurrenskraft. Paccess ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och har huvudkontor i Oregon, USA och regionala kontor i Europa och Asien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax