Friluftspionjären Primus får förpackningshjälp av Paccess

PUBLICERAD: 11 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Samarbetet mellan Paccess och Primus har hittills resulterat i att det produceratas mer än 140.000 av de nydesignade förpackningarna.

USA-baserade förpackningsutvecklaren Paccess, som ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och som erbjuder lösningar inom Managed Packaging, har startat ett samarbete med Primus – en svensk pionjär inom friluftsprodukter. Hittills har samarbetet resulterat i över 140 000 nya förpackningar. Och det är bara början…

Primus har gett Paccess uppdraget att producera förpackningar till Primus produktsortiment, som bland annat består av utekök, termosar, bestick och lyktor. De nya förpackningarna ska göra produkterna mer attraktiva på butikshyllan. Samtidigt ska de vara rätt utformade för att på bästa sätt klara påfrestningarna under transport och bidra till minskad transportvolym.

Paccess fungerar som Primus samarbetspartner genom hela processen, från utveckling och produktion till leverans av färdiga förpackningar. Med hjälp av produktionspartners i Kina ansvarar Paccess för tillverkningen och genom sin lokala närvaro i både Sverige och Kina kan Paccess dessutom koordinera leveranserna av förpackningar till Primus alla leverantörer (OEM-företag) i Kina.

Ingrid Leine Molde, Commercial Director och kundansvarig på Paccess, är mycket nöjd med samarbetet:
”Med vårt strukturerade arbetssätt kan Primus helt koncentrera sig på sin huvudsakliga affär, medan vi sköter hela förpackningsprocessen. Ibland dyker det upp utmaningar, som behöver hanteras, när företag byter förpackningslösningar. Med vår erfarenhet och expertis kan vi möta eventuella utmaningar på ett effektivt sätt och kommunicera lösningar till projektmedlemmar på olika håll i världen”, säger hon.

De nya förpackningarna är tillverkade i materialkvaliteten BillerudKorsnäs Liner, ett material som valdes för dess prestanda och för att det på rätt sätt förmedlar Primus-produkternas kvalitet.

”Det här projektet är ett bra exempel på hur olika delar av Paccess och Primus har samarbetat. Nu har vi en partner, som säkerställer en genomgående hög kvalitet genom hela distributionskedjan, från tillverkaren i Kina till butiken. Vi är väldigt nöjda med resultatet och ser det här som början på ett långt samarbete med Paccess”, säger Johan Sollenberg, Marketing Manager på Primus i Solna.

——————————-
Om Primus
Primus har sina rötter i svensk ingenjörskonst och har sedan 1892 varit ett begrepp för banbrytande utomhusmatlagning i hela världen. Innovativa produkter har möjliggjort en rad olika expeditioner tack vare hög kvalitet och prestanda. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen, när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Och sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde ett Primus-kök på Mount Everest, när de nådde toppen den 29 maj 1953!

Om Paccess
Paccess har utvecklat Managed Packaging, som erbjuder globala varumärkesägare en kombination av förpackningar och tjänster. Med sin modell stärker Paccess sina kunders varumärken samt ökar deras konkurrenskraft. Paccess ingår i BillerudKorsnäs-koncernen och har huvudkontor i Oregon, USA och regionala kontor i Europa och Asien.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x