FreeForm lanserar nyutvecklad FibreForm-produkt med barriär

PUBLICERAD: 25 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

FreeForm Packaging introducerar nu de första barriärförsedda förpackningarna, baserade på BillerudKorsnäs FibreForm-koncept. (Bild FreeForm Packaging)|”Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning”, säger VD Danevert Åsbrink. (Bild FreeForm Packaging)

Svenska FreeForm Packaging AB meddelar att man nu kan introducera de första barriärförsedda förpackningarna, baserade på BillerudKorsnäs pappersbaserade förpackningskoncept FibreForm®.

Hittills har FreeForm Packaging bara kunnat erbjuda FibreForm-baserade förpackningar utan barriärer, men nu kan man erbjuda förpackningar med ett tunt barriärlager, som skyddar mot syreövergång och som är miljövänlig.

”Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning”, säger VD Danevert Åsbrink. (Bild FreeForm Packaging)

”Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning, eftersom behovet av att skydda varor i pappersbaserade förpackningar har ökat mycket under de senaste åren”, säger Danevert Åsbrink, VD för FreeForm Packaging AB,

FreeForm skriver i ett pressmeddelande att barriären består av ett tunt lager av EVOH, vilket ger förpackningen extra skydd mot syreöverföring från utsidan och gör det möjligt att packa livsmedelsprodukter i en modifierad atmosfär.

Företagets FreeFormPack-produkter syftar till att hjälpa produkter att sticka ut i butikshyllorna och med den nya lösningen med hög barriär kan FreeForm Packaging erbjuda extra skydd för produkter, som behöver ha en längre hållbarhet.

”Den första europeiska High Barrier FreeFormPack®-maskinen kommer att installeras efter sommaren, vilket är väldigt spännande”, säger Danevert Åsbrink.

———————————————-
FreeForm Packaging AB ägs av italienska CURTI och svenska BillerudKorsnäs AB. Med FreeFormPack® Machine av CURTI och FreeFormPack® Laminat, baserat på FibreForm® från BillerudKorsnäs, erbjuder företaget kunder mer miljövänliga förpackningar jämfört med plast.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy