FreeForm lanserar nyutvecklad FibreForm-produkt med barriär

PUBLICERAD: 25 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

FreeForm Packaging introducerar nu de första barriärförsedda förpackningarna, baserade på BillerudKorsnäs FibreForm-koncept. (Bild FreeForm Packaging)|”Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning”, säger VD Danevert Åsbrink. (Bild FreeForm Packaging)

Svenska FreeForm Packaging AB meddelar att man nu kan introducera de första barriärförsedda förpackningarna, baserade på BillerudKorsnäs pappersbaserade förpackningskoncept FibreForm®.

Hittills har FreeForm Packaging bara kunnat erbjuda FibreForm-baserade förpackningar utan barriärer, men nu kan man erbjuda förpackningar med ett tunt barriärlager, som skyddar mot syreövergång och som är miljövänlig.

”Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning”, säger VD Danevert Åsbrink. (Bild FreeForm Packaging)

”Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning, eftersom behovet av att skydda varor i pappersbaserade förpackningar har ökat mycket under de senaste åren”, säger Danevert Åsbrink, VD för FreeForm Packaging AB,

FreeForm skriver i ett pressmeddelande att barriären består av ett tunt lager av EVOH, vilket ger förpackningen extra skydd mot syreöverföring från utsidan och gör det möjligt att packa livsmedelsprodukter i en modifierad atmosfär.

Företagets FreeFormPack-produkter syftar till att hjälpa produkter att sticka ut i butikshyllorna och med den nya lösningen med hög barriär kan FreeForm Packaging erbjuda extra skydd för produkter, som behöver ha en längre hållbarhet.

”Den första europeiska High Barrier FreeFormPack®-maskinen kommer att installeras efter sommaren, vilket är väldigt spännande”, säger Danevert Åsbrink.

———————————————-
FreeForm Packaging AB ägs av italienska CURTI och svenska BillerudKorsnäs AB. Med FreeFormPack® Machine av CURTI och FreeFormPack® Laminat, baserat på FibreForm® från BillerudKorsnäs, erbjuder företaget kunder mer miljövänliga förpackningar jämfört med plast.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x