François de Bie ordförande i European Bioplastics styrelse

PUBLICERAD: 9 december 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Ordförande i EUBP:s nya styrelse blev François de Bie, som till vardags är marknadsdirektör i bioplastföretaget Total Corbion PLA. (Bild EUBP)|EUBP:s nya styrelse, fr. v.: Paolo La Scola, Patrick Zimmermann, François de Bie, Mariagiovanna Vetere, Lars Börger, Jean-Marc Nony och, Erwin Lepoudre. Saknas på bilden gör Michael von Ketteler. (Bild EUBP)

I samband med bioplastorganisationen European Bioplastics (EUBP) årliga konferens i Berlin valde organisationen också en ny styrelse. Ordförande blev François de Bie, som till vardags är marknadsdirektör i bioplastföretaget Total Corbion PLA.

”Under de senaste åren har European Bioplastics positionerat sig som en viktig och pålitlig aktör i utvecklingen av bioplastindustrin i hela Europa. Jag är hedrad att anta denna position och ser fram emot att arbeta nära det nya styrelsen och vårt ledningsgrupp ”, säger François de Bie.

EUBP:s nya styrelse, fr. v.: Paolo La Scola, Patrick Zimmermann, François de Bie, Mariagiovanna Vetere, Lars Börger, Jean-Marc Nony och, Erwin Lepoudre. Saknas på bilden gör Michael von Ketteler. (Bild EUBP)

Övriga styrelsemedlemmar blev Mariagiovanna Vetere (NatureWorks), Lars Börger (Neste), Michael von Ketteler (BASF SE), Patrick Zimmermann (FKuR), Paolo La Scola (Novamont), Jean-Marc Nony (Spère) och Erwin Lepoudre (Kaneka).

Mariagiovanna Vetere och Lars Börger utsågs båda till vice ordförande och tillsammans med François de Bie ska de bilda en trojka, som ska förverkliga EUBP:s mål att bioplastindustrin ska uppnå en cirkulär ekonomi.

”EU har på allvar gått in för en utveckling från linjär till cirkulär ekonomi och det ger en unik möjlighet för vår bransch att att ta avgörande steg i den riktningen. Bioplast kommer att spela en avgörande roll i den ´Green Deal for Europe´som EU-kommissionen nyligen tillkännagav. Bioplaster är en viktig drivkraft för den fortsatta förändringen i plastindustrin mot en innovativ, hållbar och resurseffektiv ekonomi”, säger François de Bie.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium