Förvärvet av Nampak gör AFEMEA till Afrika-ledare

PUBLICERAD: 30 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärvet av Nampak gör oss till den ledande afrikanska aktören inom flexibla förpackningar” säger AFEMEA:s VD Peter Konieczny.

Amcor Flexibles Europe, Middle East and Africa (AFEMEA) har nu slutfört det tidigare aviserade köpet av Nampak Flexibles, Sydafrikas ledande företag inom flexibla förpackningar. Tillsammans med Amcors redan befintliga verksamheter i Afrika innebär köpet av Nampak att Amcor blir den ledande aktören på den afrikanska kontinenten inom flexibla förpackningar med en sammanlagd nettoförsäljning på cirka 250 miljoner euro (ca 2,4 miljarder kronor).

”Afrika är en spännande marknad för oss. Genom att kombinera Amcors globala närvaro, innovationer och FoU-kapacitet med Nampak Flexibles starka rykte för service och kvalitet på den afrikanska marknaden skapar vi en flexibel förpackningsaktör som kommer att stödja Amcors tillväxtagenda i Afrika söder om Sahara”, kommenterade Peter Konieczny, VD för AFEMEA, vid affärens slutförande.

Förvärvet inkluderar fyra tillverkningsenheter och ett försäljningskontor i Sydafrika. Omsättningen uppskattas till cirka 1,1 miljard sydafrikanska rand per år (ca 750 miljoner kronor). De förvärvade verksamheterna kommer att ingå i AFEMEA under namnet Amcor Flexibles South Africa (AFSA).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x