Förvärvet av Nampak gör AFEMEA till Afrika-ledare

PUBLICERAD: 30 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärvet av Nampak gör oss till den ledande afrikanska aktören inom flexibla förpackningar” säger AFEMEA:s VD Peter Konieczny.

Amcor Flexibles Europe, Middle East and Africa (AFEMEA) har nu slutfört det tidigare aviserade köpet av Nampak Flexibles, Sydafrikas ledande företag inom flexibla förpackningar. Tillsammans med Amcors redan befintliga verksamheter i Afrika innebär köpet av Nampak att Amcor blir den ledande aktören på den afrikanska kontinenten inom flexibla förpackningar med en sammanlagd nettoförsäljning på cirka 250 miljoner euro (ca 2,4 miljarder kronor).

”Afrika är en spännande marknad för oss. Genom att kombinera Amcors globala närvaro, innovationer och FoU-kapacitet med Nampak Flexibles starka rykte för service och kvalitet på den afrikanska marknaden skapar vi en flexibel förpackningsaktör som kommer att stödja Amcors tillväxtagenda i Afrika söder om Sahara”, kommenterade Peter Konieczny, VD för AFEMEA, vid affärens slutförande.

Förvärvet inkluderar fyra tillverkningsenheter och ett försäljningskontor i Sydafrika. Omsättningen uppskattas till cirka 1,1 miljard sydafrikanska rand per år (ca 750 miljoner kronor). De förvärvade verksamheterna kommer att ingå i AFEMEA under namnet Amcor Flexibles South Africa (AFSA).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax