Förvärvar pneumatikföretag

PUBLICERAD: 23 oktober 2013
UPPDATERAD: 23 oktober

Triton har träffat ett avtal med Bosch Rexroth om att förvärva dess pneumatikverksamhet.
Affären beräknas vara genomförd tills årsskiftet förutsatt godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
– Rexroth Pneumatik har utmärkta förutsättningar att dra nytta av den världsomspännande trenden mot en allt kraftigare automatisering. Vi är övertygade om att fokuserade investeringar kommer att ge Rexroth Pneumatics möjligheter att lyckas som ett självständigt företag på marknaden, säger Peder Pråhl, VD för Triton.
Rexroth Pneumatik sysselsätter idag c:a 2100 medarbetare över hela världen. Sedan juni i år har man fungerat som ett självständigt bolag inom Bosch Rexroth

– Inget förändras för våra kunder. Våra pneumatikprodukter och vår service kommer att hålla fortsatt samma höga kvalitet som hitintills. Kontaktpersoner och kontaktvägar är oförändrade och vi fortsätter vårt nära samarbete med Bosch Rexroth, säger Ulf Helles, ansvarig för verksamheten i Sverige och VD för Bosch Rexroth Pneumatik AB. (Bilden)

Ägarförändringen innebär att Bosch Rexroth Pneumatik kommer att byta namn under början av nästa år.

Investmentbolaget Triton bildades 1997 och är specialiserat på investeringar i medelstora företag i norra Europa och i de fyra nordiska länderna. Kända företag i Sverige som man äger är Ovako Steel, Kährs och Alimak

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}