Förvärvar pneumatikföretag

PUBLICERAD: 23 oktober 2013
UPPDATERAD: 23 oktober

Triton har träffat ett avtal med Bosch Rexroth om att förvärva dess pneumatikverksamhet.
Affären beräknas vara genomförd tills årsskiftet förutsatt godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
– Rexroth Pneumatik har utmärkta förutsättningar att dra nytta av den världsomspännande trenden mot en allt kraftigare automatisering. Vi är övertygade om att fokuserade investeringar kommer att ge Rexroth Pneumatics möjligheter att lyckas som ett självständigt företag på marknaden, säger Peder Pråhl, VD för Triton.
Rexroth Pneumatik sysselsätter idag c:a 2100 medarbetare över hela världen. Sedan juni i år har man fungerat som ett självständigt bolag inom Bosch Rexroth

– Inget förändras för våra kunder. Våra pneumatikprodukter och vår service kommer att hålla fortsatt samma höga kvalitet som hitintills. Kontaktpersoner och kontaktvägar är oförändrade och vi fortsätter vårt nära samarbete med Bosch Rexroth, säger Ulf Helles, ansvarig för verksamheten i Sverige och VD för Bosch Rexroth Pneumatik AB. (Bilden)

Ägarförändringen innebär att Bosch Rexroth Pneumatik kommer att byta namn under början av nästa år.

Investmentbolaget Triton bildades 1997 och är specialiserat på investeringar i medelstora företag i norra Europa och i de fyra nordiska länderna. Kända företag i Sverige som man äger är Ovako Steel, Kährs och Alimak

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620