Förvärvar pneumatikföretag

PUBLICERAD: 23 oktober 2013
UPPDATERAD: 23 oktober

Triton har träffat ett avtal med Bosch Rexroth om att förvärva dess pneumatikverksamhet.
Affären beräknas vara genomförd tills årsskiftet förutsatt godkännande av berörda konkurrensmyndigheter.
– Rexroth Pneumatik har utmärkta förutsättningar att dra nytta av den världsomspännande trenden mot en allt kraftigare automatisering. Vi är övertygade om att fokuserade investeringar kommer att ge Rexroth Pneumatics möjligheter att lyckas som ett självständigt företag på marknaden, säger Peder Pråhl, VD för Triton.
Rexroth Pneumatik sysselsätter idag c:a 2100 medarbetare över hela världen. Sedan juni i år har man fungerat som ett självständigt bolag inom Bosch Rexroth

– Inget förändras för våra kunder. Våra pneumatikprodukter och vår service kommer att hålla fortsatt samma höga kvalitet som hitintills. Kontaktpersoner och kontaktvägar är oförändrade och vi fortsätter vårt nära samarbete med Bosch Rexroth, säger Ulf Helles, ansvarig för verksamheten i Sverige och VD för Bosch Rexroth Pneumatik AB. (Bilden)

Ägarförändringen innebär att Bosch Rexroth Pneumatik kommer att byta namn under början av nästa år.

Investmentbolaget Triton bildades 1997 och är specialiserat på investeringar i medelstora företag i norra Europa och i de fyra nordiska länderna. Kända företag i Sverige som man äger är Ovako Steel, Kährs och Alimak

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx