Förstärker tryckeriet med digital offset

PUBLICERAD: 9 december 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Visutech - HP indgo WS 10000

Hos det norska tryckeriet Los Digital tar man nu ytterligare steg för att möta sina kunders behov och efterfrågan. Format, kvalitet och exceptionellt höga produktivitetsfördelar bidrar till både flexibilitet och lönsamhet.

– Med sin nya HP-press ökar Los Digital sin produktionskapacitet avsevärt och kan möta kundernas ökade efterfrågan på offsetkvalitet. Maskinens stora tryckformat B2+ (53×75 cm) skapar utrymme för nya högkvalitativa produkter som mycket snabbt produceras och levereras till kunderna, berättar Frederick Schaefer, Visutech.

Företaget kommer nu att lägga över en stor del av dagens digitala produktion samt flera typiska offsetjobb till sin nya HP Indigo 10000. Detta frigör tid och ökar samtidigt företagets produktivitet och flexibilitet. Viktiga faktorer när det kommer till att upprätthålla bästa möjliga service.

– Med HP Indigo 10000 är vi i särklass och kan erbjuda marknaden den bästa lösningen inom tryck. Pressen gör det möjligt för oss att kunna erbjuda våra kunder nya högkvalitativa applikationer med bästa produktivitet i högsta offsetkvalitet. Med det större formatet kan vi erbjuda marknaden produkter som aldrig tidigare har kunnat tryckas digitalt. Det stärker förstås vår position ytterligare, säger Eirik Andersen, administrativ direktör hos LOS Digital.

Los Digital är en ledande leverantör av grafiska tjänster. Verksamheten är lokaliserad i Larvik, Vestfold. Med den bästa utrustningen från de flesta av marknadens leverantörer är möjligheterna i det närmaste obegränsade. Företagets budgeterade omsättning för 2015 är 70 MNOK.

Visutech är sedan 25 år en ledande mediekoncern på den nordiska marknaden när det gäller digitala lösningar för den grafiska branschen.  Visutech är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Visutech grundades 1988 i Göteborg där huvudkontoret finns beläget.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx