Första PET-behållarna för metallkapsyler med ”klick”

PUBLICERAD: 7 januari 2015
UPPDATERAD: 25 januari


Företaget Amcor Rigid Plastics, som ingår i globala Amcor-koncernen och är beläget i Ann Arbor, Michigan, USA, har utvecklat vad man hävdar är de första PET-behållarna för varmfyllning av livsmedel, vilka kan förslutas med kapsyler av metall (bilden).
Den patentsökta teknologin, som kallas a-pex63, gör att varmfyllningsburkar i PET tillåter montering av metallförslutningar, vilka skapar ett undertryck och ger konsumenten det speciella ”klick”-ljud vid öppnandet, som garanterar att innehållet är fräscht och att burken inte öppnats efter fyllning och förslutning.


Amcor Ridig Plastics siktar i första hand in sig på produktion av PET-behållare för varmfyllningsprodukter som sylt, gelé, fruktmos, salsa och pestosås. Företaget säger att PET-burkarna kan anpassas till befintliga fyllnings- och förslutningsutrustningar och att ingen ytterligare kapitalinvestering behövs.

”Detta är en viktig utveckling, som ytterligare positionerar varmfyllningsbehållare i PET inom livsmedelsförpackningar. Varumärkesägare kan nu använda PET-behållare i stället för glas och ändå få samma kvalitet och färskhet och dessutom fortsätta att använda den typ av metallförslutningar, som är så uppskattade av konsumenterna”, säger Bunlim Ly, marknadschef hos Amcor Rigid Plastics.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex