Första kunden för Stora Ensos Scanstarvinnande EcoFishBox

PUBLICERAD: 31 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Stora Ensos EcoFishBox™ används nu av finska kunden Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy för transport och leverans av färska fiskfiléer packade tillsammans med krossad is.

Stora Ensos Scanstar-vinnande fisklåda EcoFishBox™, som ersätter traditionella skumplastbaserade fiskådor, har fått sin första kund. Det är finska fiskleverantören V. Hukkanen Oy, som sedan början av året under varumärket Kalaneuvos levererar färska fiskfiléer till sina kunder i den innovativa lådan.

EcoFishBox™, som är utformad av Stora Ensos produktdesigner Mika Tuhkunen, är en wellpapplåda, försedd med en fuktskyddande barriär. Lådan klarar av att fyllas med såväl färsk fisk som krossad is och kan på så sätt ersätta konventionella fisklådor i EPS (expanderad polystyren).

”Fuktbarriären i EcoFishBox™ är baserad på en barriärfilm, som lamineras på wellpapplådans insida. Tack vare en innovativa hörnkonstruktion hos lådan blir förpackningen inte bara vattentätt utan också helt läckagesäker”, säger Vesa Penttinen, Sales Development Manager hos Stora Enso i Finland.

Storas Ensos EcoFishBox™ levereras plana till fiskleverantörerna, vilket sparar transportutrymme. Lådorna kan också förses med anpassat tryck, vilket ger extra blickfång och uppmärksamhet under leverans och exponering.

”Vi letar ständigt efter nya vägar att minska vår miljöpåverkan och utveckla vår verksamhet. I det sammanhanget blev användandet av Stora Ensos EcoFishBox™ en naturlig fortsättning på vårt miljöarbete”, säger Mari Heikkilä, marknadskommunikatör hos Kalaneuvos – V. Hukkanen Oy.

EcoFishBox™ vann den nordiska förpackningsutmärkelsen ScanStar för år 2016, tillsammans med sju andra förpackningslösningar från Sverige, Norge, Danmark och Finland.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x