Första DS Smith-fabriken i USA för styva plastförpackningar

PUBLICERAD: 19 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Grafisk bild av hur DS Smiths fabrik i Romeoville

Förpackningskoncernen DS Smith uppför sin första anläggning i USA och Nordamerika för produktion av styva plastförpackningar. Fabriken är belägen i staden Romeoville, nära Chicago i staten Illinois.
Sedan tidigare har DS Smith sex andra tillverkningsanläggningar i Nordamerika, där man producerar flexibla förpackningar.

Den nya fabriken, som ingår i divisionen DS Smith Plastics, beräknas starta sin produktion under fjärde kvartalet i år.

DS Smith har sex andra anläggningar för tillverkning av styva plastförpackningar, men samtliga dessa ligger i Europa (Frankrike, Spanien, Slovakien och Storbritannien). Fabriken i Romeoville blir således den första utanför Europa.

”Vid anläggningen i Romeoville ska tillverkas styva engångs- och returförpackningar i polypropen med ´bubbelstrukturer´. Förpackningarna kommer framförallt att användas inom fordons- och läkemedelsområdet”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

DS Smiths plastdivision fokuserar på tre områden: flexibla förpackningar och dispenserlösningar, styva förpackningar och skumplastprodukter.

London-baserade DS Smith plc har verksamhet i 36 länder och syselsätter cirka 26.000 anställda. Företaget har tillverkning och kontor på flera platser i Sverige, bland annat i Värnamo (huvudkontor), Mariestad och Norrköping.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432