Förslutningsspecialist inleder samarbete med bioplastföretag

PUBLICERAD: 4 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

United Caps ska tillverka och lanserar skruvkorkar tillverkade av Braskems bioplast I´m green.|”Proflatseal” är en skruvkork, tillverkad av bioplast, som United Caps nu ska sätta på marknaden.

Förslutningsspecialisten United Caps, med huvudsäte i Luxemburg, har inlett ett samarbete med brasilianska Braskem, med syfte att utöka United Caps produktportfölj med bioplastbaserade förslutningar.
Under varumärket ”Greener” ska United Caps tillverka och marknadsföra skruvkorkar och andra förslutningar, som tillverkats av Braskems sockerrörsbaserade biopolyeten I´m green™.

Till en början lanserar United Caps två bioplastbaserade skruvkorksvarianter på marknaden: ”Victoria”, som är en 30/25-skruvkork för flaskor med icke-kolsyrade drycker, och ”Proflatseal”, som är en skruvkork lämplig för mejeridrycker och icke-kolsyrade drycker.

”Vi är glada över att kunna arbeta tillsammans med United Caps och hjälpa dem att lansera de mer miljövänliga ´Greener´-förslutningarna på marknaden”, säger Brendan Hill,  som är försäljningschef på Braskems holländska dotterbolag.

Braskem säger att för varje kilo I´m green-material, som används, minskar koldioxidutsläppet till atmosfären med 3,09 kilo.

”Vi strävar efter att göra våra korkar och förslutningar så hållbara som möjligt och då är partnerskapet med Braskem ett viktigt ste i rätt riktning. Att använda bioplast samt att utveckla högpresterande men allt lättare korkar och förslutningar är två sätt för oss att öka vårt hållbarhet”, säger Astrid Hoffmann-Leist, marknads- och innovationschef på United Caps.

United Caps har huvudkontor och tillverkning i Luxemburg samt tillverkningsenheter i Belgien, Frankrike, Tyskland, Ungern, Irland och Spanien. Företaget har mer än 500 anställda och omsatte år 2017 cirka 137 miljoner euro (ca 1,45 miljarder kronor).

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x