Förslutningsspecialist bygger nytt i Frankrike och England

PUBLICERAD: 8 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Vår strategi är att bygga tillverkningsenheter, som ligger nära våra kunder”, säger United Caps VD Benoît Henckes.

Förslutningsspecialisten United Caps, med huvudsäte i Luxemburg, växer och har nu beslutat att bygga två nya fabriker, med placeringar i Frankrike respektive England.

Den nya fabriken i Frankrike kommer att byggas på en 25.000 kvadratmeter stor industritomt i Valframbert Business Park i Alençon i regionen Normandie och den kommer att komplettera företagets befintliga franska förslutningsfabrik i Messia, där man också har ett forsknings- och utvecklingscenter.

Den nya fabriken i Alençon får en yta på 4.000 kvadratmeter och den kommer att inom två år skapa sysselsättning för 15 anställda. Investeringen är beräknad till 12 miljoner euro (drygt 122 miljoner kronor). 

Uniteds Caps skriver i ett pressmeddelande att man har som strategi att bygga tillverkningsenheter, som ligger nära kunderna.

”Vi är speciellt intresserade av att bygga en fabrik i Alençon för dess närhet till kunder, som nu kommer att få tillgång till vår fullständiga produktportfölj, säger United Caps VD Benoît Henckes.

United Caps har också beslutat att investera cirka 20 miljoner euro (drygt 204 miljoner kronor) i en ny brittisk anläggning för tillverkning av förslutningar. Den fabriken byggs i Dinnington i grevskapet South Yorkshire, England och den beräknas vara produktionsklar i slutet av detta år.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor