Forskningsinstitutet Acreo får ny verkställande direktör

PUBLICERAD: 25 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Peter Björkholm blir ny VD för Acreo Swedish ICT.

Peter Björkholm har utsetts till ny VD för forskningsinstitutet Acreo Swedish ICT, som bland annat är specialister på tryckt elektronik. 
Acreo, som är ett dotterbolag inom Swedish ICT/RISE ICT, har verksamheter i Kista, Norrköping, Göteborg, Hudiksvall och Lund.

”Jag känner mig både stolt och priviligierad över att få leda Acreo, som spelar en avgörande roll för Sveriges framtida innovations- och konkurrenskraft”, säger Peter Björkholm.

Peter Björkholm började arbeta på Acreo 2012, de senaste åren som avdelningschef för avdelningen ”Sensorsystem”. Han har tidigare arbetat på Ericsson, Gammadata och Imego, där han var med från starten 1999 tills Imego fusionerades med Acreo Swedish ICT. Peter Björkholm har en PhD i högenergifysik från Uppsala universitet.

”Peter har goda och dokumenterade ledaregenskaper och har utvecklat avdelningen Sensorsystem på ett mycket bra sätt. Jag vill gratulera Peter till den nya befattningen, och jag är säker på att han kommer att göra ett utomordentligt arbete”, kommenterar Leif Ljungqvist, divisionschef för RISE ICT (Swedish ICT) och ansvarig för rekryteringen av Peter Björkholm.

Peter Björkholm tillträder befattningen som VD den 1 september 2016.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432