Fors Bruk sponsrar skid-VM med kartong till 3000 presenter

PUBLICERAD: 4 februari 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”En stor ära och ett hedersuppdrag”

Vid skid-VM i Falun kommer VM-organisationen Falun2015 att dela ut presenter till alla tävlande samt medierepresentanter. Sammanlagt kommer 3.000 kartongpackningar med presenter att finns tillgängliga och kartongen till dessa levereras av Stora Enso Fors Bruk utanför Avesta i Dalarna. Stora Enso är också en av de internationella sponsorerna vid tävlingarna.

”Det är viktigt för oss att vi har en förpackning till våra presenter, som knyter an till Dalarna och som är tillverkad av ett miljövänligt material. En av våra målsättningar är, att vi ska bli det mest miljövänliga skid-VM som hittills arrangerats. Därför passar förpackningarna gjorda i kartong från Fors Bruk utmärkt till våra presenter”, säger Sven von Holst, VD för Falun2015.

Fors Bruk är enledande tillverkare av kartong till förpackningar för bl. a livsmedel och läkemedel. Brukets kunder finns över hela världen och med sina drygt 500 medarbetare är man en stor och betydelsefull arbetsgivare i regionen. 

”Vi är givetvis oerhört stolta och glada över att leverera kartong till presentförpackningen för skid-VM. Det är en stor ära för oss och vi ser det som ett hedersuppdrag. Det ger oss bra exponeringsmöjligheter, då en stor del av sportvärldens blickar är riktade mot Falun under skid-VM”, säger Cecilia Carter, platschef Stora Enso Fors Bruk.

Själva designen och utformningen av förpackningen är skapad genom ett nära samarbete mellan Stora Enso, VM-organisationen och Kartongbolaget, som även tryckt och tillverkat förpackningen. 

”Vi har skapat en förpackning, som känns innovativ och exklusiv, samtidigt som den är tålig och exponerar produkterna, som placeras i den på ett tilltalande sätt. Vi har använt kartongkvaliteten Performa White från Fors Bruk, som har optimal tryckbarhet och fungerar utmärkt till denna presentförpackning”, säger Joakim Johansson, VD och ägare av Kartongbolaget.

Förpackningen är rektangulär och består av tre delar. Genom att drar isär förpackningens långsidor, öppnas förpackningen. Grundfärgen går i en ljusblå ton och de karakteristiska penseldragen för skid-VM täcker en stor del av förpackningen. 

”Penseldragen visar att skid-VM är ett evenemang fyllt av energi, kraft och fart. De är också en symbol för den innovations- och skapandekraft som finns i Dalarna”, säger Sven von Holst.

Vilka gåvor, som kommer att förpackas i de 3000 presentförpackningarna, är inte officiellt. Det kommer att bli en överraskning för de, som ska ta emot dem under skid-VM i Falun 18 februari-1 mars.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium