Förpackningsprocessen börjar redan ute på fältet..!

PUBLICERAD: 19 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Med hjälp av CSB:s mjukvara och en vanlig laptop börjar salladens produktions- och förpackningsprocesser redan ute på fältet…
|Från ankomst till fabriken via preparering

Schweizbaserade Eisberg är en av Europas ledande producenter av färsk sallad. För att säkerställa en optimal odling, skörd, preparering och förpackning av sina produkter har företaget börjat använda en sofistikerad mjukvara, som utvecklats av livsmedelsspecialisten CSB System.

Systemet innebär att Eisbergs salladsodlare redan ute på fältet övervakar och dataregistrerar sina produkter. Man kontrollerar och registrerar kvalitet, kvantitet, tillväxtkurvor, mognadsprocesser, etc. och med hjälp av en vanlig laptop skickas dessa uppgifter sedan vidare till fabriken. Detta innebär att Eisberg, redan innan produkterna anländer till produktionsanläggningarna, känner till kvaliteten på råvarorna, vilket möjliggör en effektivare produktionsplanering, processhantering och packning samt även ger en bättre bedömning av företagets salladsleverantörer.

CSB:s mjukvara används också för att bedöma råvarorna, när de anlänt till fabriken. Vid ett antal stationer längs produktionslinjen utvärderas salladsprodukterna, bland annat med hjälp av kameror som visar produkternas status på skärmar. Allt som allt passerar råvarorna 15 kontrollstationer från ankomst via preparering, slutbehandling och förpackning fram till pallettering, då produkterna också förses med en speciell palletikett, som innehåller alla relevanta uppgifter och kontrollnummer och på så vis möjliggör fullständig spårning bakåt i produktionskedjan.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium