Förpackningsnytt från Löfbergs: Bryggkaffe i smart ”tepåse”!

PUBLICERAD: 29 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Löfbergs lanserar Coffee Bags – som är ”tepåsar” med finmalet bryggkaffe och som används på samma sätt som tepåsar…|Löfbergs Coffee Bags finns i tre smak- och rostningsvarianter.
|”En smart lösning för den som snabbt och enkelt vill ha en kopp gott bryggkaffe”, säger Lena Rodin.

Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad lanserar nu påsförpackningen ”Coffe Bags”, där varje påse innehåller en portion finmalet bryggkaffe. Coffee Bag-påsen påminner om en tepåse och ska också användas precis som en sådan: allt konsumenten behöver göra är att tillsätta hett vatten, röra om och vänta några minuter på att en kopp varmt kaffe ska bli klar..!

”En smart lösning som gör att man enkelt och snabbt kan göra en riktig god kopp bryggkaffe. Perfekt för singelhushållet eller på utflykten och andra äventyr,” säger Lena Rodin, marknadschef på Löfbergs. 

Löfbergs Coffee Bags är en helt ny produkt på den svenska marknaden och intresset är stort. Produkterna är listade hos alla livsmedelskedjor.

Löfbergs skriver i ett pressmeddelande att man med Coffee Bags möter en rad starka trender. Det handlar dels om att konsumenterna blir mer fysiskt aktiva och vill kunna njuta av en god kopp kaffe på vandringen, cykelturen eller annat. Men också om att konsumenterna blir mer medvetna och ställer krav på att de varor man konsumerar är hållbart producerade. 

”Vi jobbar med hållbarhet i hela värdekedjan, från böna till kopp. Hela vårt sortiment har en hållbarhetscertifiering, det gäller naturligtvis våra Coffee Bags också”, säger Lena Rodin.

Löfbergs Coffee Bags finns i tre varianter med olika rostningsgrader: Smooth Colombia, All Day Americano och Italian Style. Varje förpackning innehåller åtta påsportioner med finmalet, smakrikt bryggkaffe.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x