Förpackningsmässan interpack har fått en ny projektledare

PUBLICERAD: 10 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Thomas Dohse är ny projektledare för förpackningsmässan interpack i Düsseldorf. (Bild Messe Düsseldorf)|Bernd Jablonowski avancerar till Messe Düsselsdorfs ledarteam som verkställande direktör. (Bild Messe Düsseldorf)

Thomas Dohse (50) har utsetts till ny projektledare för den stora förpackningsmässan interpack. Han efterträder Bernd Jablonowski, som avancerar till Messe Düsselsdorfs ledarteam som verkställande direktör.

Thomas Dohse har ingått i Messe Düsseldorfs projektledningsteam för interpack sedan år 2005 och har under åren byggt upp ett omfattande kontaktnät inom den globala förpackningsindustrin.

Bernd Jablonowski avancerar till Messe Düsselsdorfs ledarteam som verkställande direktör. (Bild Messe Düsseldorf)

Thomas Dohse var dessutom operativ ledare för interpack 2017, där han bland annat var mannen bakom initiativet ”Save Food” och specialutställningarna under konceptet ”innovationparc”.

Årets interpack 2020, som skulle ha arrangerats 7 – 13 maj, blev som bekant inställd på grund av corona-pandemin. Nya datum är nu i stället 25 februari t.o.m. 3 mars 2021 och enligt mässledningen är all verksamhet inom projektledningen nu inriktad på att den sedan länge fullbokade mässan då verkligen blir av.

”interpack är den viktigaste händelsen i den internationella förpackningsindustrin och särskilt i kristider ger mässan avgörande stimulans för att bygga en framgångsrik framtid för de deltagande företagen. Därför gör vi allt för att leva upp till detta ansvar och samtidigt garanterar bästa möjliga skydd för utställare och besökare”, säger den nye projektledaren Thomas Dohse.

Messe Düsseldorf uppger i ett pressmeddelande att man vidtagit och vidtar alla de hygieniska och andra åtgärder, som krävs för att säkerställa genomförandet av sina mässor och skydda såväl utställare som besökare.

PROTaction – Back to Business” är namnet på det speciella hygienkoncept, som Messe Düsseldorf nu tillämpar för att genomföra mässor efter det påtvingade uppehållet i samband med pandemin. Den första mässa, som genomförs enligt hygienplanen, är Caravan Salon, som just nu pågår i Düsseldorf. Till den mässan har besökare endast kunnat köpa biljetter online i förväg och väl på plats får såväl besökare som utställare genomgå omfattande hygienåtgärder.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx