Förpackningsjätten Amcor köper USA-baserade Bemis

PUBLICERAD: 6 augusti 2018
UPPDATERAD: 25 januari

"En strategiskt och ekonomiskt riktig affär”, säger Amcors koncernchef Ron Delia.|”En spännande utveckling för båda företagen, som kommer att gynna alla intressenter”, säger Bemis VD och koncernchef William F. Austen.

Förpackningsjätten Amcor Ltd, med huvudsäte i Melbourne, Australien, meddelar att man förvärvar USA-baserade flexibla förpackningstillverkaren Bemis Co. Inc. för 6,8 miljarder US-dollar (ca 61 miljarder kronor).

”Vi har identifierat flexibla förpackningar som ett betydande tillväxtområde i Amerika och vi är övertygade att det här är rätt tidpunkt för båda företagen och strategiskt och ekonomiskt riktigt för Amcors och Bemis aktieägare”, säger Amcors VD och koncernchef Ron Delia.

När affären är genomförd innebär transaktionen att Bemis aktieägare kommer att äga cirka 29 procent av det kombinerade bolaget.

Bemis har en årsomsättning på cirka fyra miljarder dollar (knappt 36 miljarder kronor) medan Amcors globala omsättning uppgår till 9,1 miljarder dollar (drygt 81 miljarder kronor). 
I USA har Amcor en enhet för flexibla förpackningar i Buffalo Grove, Illinois, och en enhet för rigida plastförpackningar i Ann Arbor, Michigan.

”Kombinationen  av Bemis och Amcor sammanför två kompletterande organisationer och skapar en global ledare inom konsumentförpackningar. Det är en spännande utveckling för båda företagen, som kommer att gynna alla intressenter”, säger Bemis VD och koncernchef William F. Austen i en kommentar.

Som vi tidigare har skrivit om, har Bemis haft ekonomiska problem och tvingats spara 65 miljoner dollar genom att stänga fyra fabriker och säga upp 500 anställda (Läs HÄR!). 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x