Förpackningsjättarnas fusion rycker allt närmare

PUBLICERAD: 25 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

RockTenns VD Steve Voorhees blir VD i den nya koncernen.

De båda USA-baserade förpackningsjättarna RockTenn Company och MeadWestvaco Corporation meddelar i ett gemensamt uttalande att båda bolagens aktieägare nu sagt OK till att företagen slås samman till en gigantisk förpackningskoncern, vars namn redan är bestämt ska bli WestRock.
”Både RockTenns och MeadWestvacos aktieägare godkände med överväldigande majoritet den föreslagna fusionen  mellan de två förpackningsbolaget och bildandet av ett nytt bolag med namnet WestRock Company”, skriver bolagen i sitt uttalande.

Vid de båda bolagens snabbinkallade extra bolagsstämmor, vilka hölls på samma dag, röstade 97 procent av de närvarande aktieägare hos RockTenn för en sammanslagning, De närvarande aktieägare representerade cirka 80 procent av aktiestocken. Och vid MWV:s samtidiga extrastämma fanns cirka 83 av aktiestocken representerad och där röstade 98 procent för en fusion.

Vid de extra bolagsstämmorna biföll aktieägarna i båda bolagen också med stor majoritet andra aktuella förslag och åtgärder, som är föranledda av den blivande fusioneringen.

Alla behövliga tillstånd och klartecken har därmed getts för sammanslagningen, som innebär att man bildar en gemensam förpackningskoncern med en beräknad årsomsättning på cirka 16 miljarder US-dollar (ca 133 miljarder kronor).

Enligt bolagens pressmeddelande kommer affärsuppgörelsen att bli klar redan i nästa vecka, den 1 juli, och redan dagen efter förväntas RockTenn och MeadWestvaco avnoteras från New York-börsen och ersättas av det nya bolaget WestRock.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x