Förpackningsjättarnas fusion rycker allt närmare

PUBLICERAD: 25 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

RockTenns VD Steve Voorhees blir VD i den nya koncernen.

De båda USA-baserade förpackningsjättarna RockTenn Company och MeadWestvaco Corporation meddelar i ett gemensamt uttalande att båda bolagens aktieägare nu sagt OK till att företagen slås samman till en gigantisk förpackningskoncern, vars namn redan är bestämt ska bli WestRock.
”Både RockTenns och MeadWestvacos aktieägare godkände med överväldigande majoritet den föreslagna fusionen  mellan de två förpackningsbolaget och bildandet av ett nytt bolag med namnet WestRock Company”, skriver bolagen i sitt uttalande.

Vid de båda bolagens snabbinkallade extra bolagsstämmor, vilka hölls på samma dag, röstade 97 procent av de närvarande aktieägare hos RockTenn för en sammanslagning, De närvarande aktieägare representerade cirka 80 procent av aktiestocken. Och vid MWV:s samtidiga extrastämma fanns cirka 83 av aktiestocken representerad och där röstade 98 procent för en fusion.

Vid de extra bolagsstämmorna biföll aktieägarna i båda bolagen också med stor majoritet andra aktuella förslag och åtgärder, som är föranledda av den blivande fusioneringen.

Alla behövliga tillstånd och klartecken har därmed getts för sammanslagningen, som innebär att man bildar en gemensam förpackningskoncern med en beräknad årsomsättning på cirka 16 miljarder US-dollar (ca 133 miljarder kronor).

Enligt bolagens pressmeddelande kommer affärsuppgörelsen att bli klar redan i nästa vecka, den 1 juli, och redan dagen efter förväntas RockTenn och MeadWestvaco avnoteras från New York-börsen och ersättas av det nya bolaget WestRock.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax