Förpackningsföretaget Optipack förvärvas av Tingstad Group AB

PUBLICERAD: 6 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Ulrik Fauhlér är VD på OptiPack, som nu förvärvats av Göteborgsbaserade koncernen Tingstad Group AB (Bild OptiPack)|Paul Jigberg, Tingstad AB.|Exempel på produkter från OptiPack i Sunne. (Bild Optipack)

Förpackningsföretaget OptiPack i värmländska Sunne förvärvas av Göteborgsbaserade Tingstad Group AB, sedan tidigare moderbolag för förpackningsproducenterna Norbag AB, Töcksfors och Jonsac AB, Otterbäcken, vilka bedriver tillverkning av bärkassar, påsar och industrisäckar.

Paul Jigberg, Tingstad AB.

”Tingstad Group är inne i en expansiv fas, vi ser framför oss höga krav från kunder och ett mycket stort intresse att köpa lokala produkter tillverkade av skandinavisk råvara och producerade nära kundernas verksamhet. Vi ser framför oss en ambitiös plan med fokus på investeringar för att möta framtiden”, säger Paul Jigberg, Tingstad AB.

OptiPack AB är en ledande förpackningsutvecklare som är förser den skandinaviska marknaden med förpackningsprodukter inom livsmedel, transport och bygg. OptiPack grundades i Sunne redan år 1917. På senare år har man under nytt ägarskap byggt ut sin produktionsanläggning med 500 kvadratmeter och investerat över 30 miljoner kronor i maskiner med senaste tekniken.

Exempel på produkter från OptiPack i Sunne. (Bild Optipack)

”Vi ser det som en mycket stor fördel att med en stark och investeringsvillig ägare utveckla oss till att bli mer kompletta, höja våra ambitioner för att möta de krav och normer som vi med säkerhet vet att våra kunder kommer att efterfråga”, säger Ulrik Fauhlér, VD på OptiPack.

OptiPack uppger att den lokala företagsledningen i Sunne kommer att fortsätta att vara ansvarig och driva anläggningen på ett effektivt och framgångsrikt sätt.

Inga närmare detaljer kring affären har offentliggjorts.

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost