Förpackningsföretaget Optipack förvärvas av Tingstad Group AB

PUBLICERAD: 6 december 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Ulrik Fauhlér är VD på OptiPack, som nu förvärvats av Göteborgsbaserade koncernen Tingstad Group AB (Bild OptiPack)|Paul Jigberg, Tingstad AB.|Exempel på produkter från OptiPack i Sunne. (Bild Optipack)

Förpackningsföretaget OptiPack i värmländska Sunne förvärvas av Göteborgsbaserade Tingstad Group AB, sedan tidigare moderbolag för förpackningsproducenterna Norbag AB, Töcksfors och Jonsac AB, Otterbäcken, vilka bedriver tillverkning av bärkassar, påsar och industrisäckar.

Paul Jigberg, Tingstad AB.

”Tingstad Group är inne i en expansiv fas, vi ser framför oss höga krav från kunder och ett mycket stort intresse att köpa lokala produkter tillverkade av skandinavisk råvara och producerade nära kundernas verksamhet. Vi ser framför oss en ambitiös plan med fokus på investeringar för att möta framtiden”, säger Paul Jigberg, Tingstad AB.

OptiPack AB är en ledande förpackningsutvecklare som är förser den skandinaviska marknaden med förpackningsprodukter inom livsmedel, transport och bygg. OptiPack grundades i Sunne redan år 1917. På senare år har man under nytt ägarskap byggt ut sin produktionsanläggning med 500 kvadratmeter och investerat över 30 miljoner kronor i maskiner med senaste tekniken.

Exempel på produkter från OptiPack i Sunne. (Bild Optipack)

”Vi ser det som en mycket stor fördel att med en stark och investeringsvillig ägare utveckla oss till att bli mer kompletta, höja våra ambitioner för att möta de krav och normer som vi med säkerhet vet att våra kunder kommer att efterfråga”, säger Ulrik Fauhlér, VD på OptiPack.

OptiPack uppger att den lokala företagsledningen i Sunne kommer att fortsätta att vara ansvarig och driva anläggningen på ett effektivt och framgångsrikt sätt.

Inga närmare detaljer kring affären har offentliggjorts.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}