Förpackningsföretaget Aristo AB har fått nya långsiktiga ägare

PUBLICERAD: 6 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningsföretaget Aristo AB har egen produktion vid sin enhet i Falköping. (Bild från Aristos hemsida)|Thomas Andersson är tillsammans med sin son Andreas ny ägare till Aristo. (Bild LinkedIn)

Förpackningsföretaget Aristo AB, med huvudkontor i Kungälv ochj tillverkningsenhet i Falköping, får nya ägare från den 1 juli, då far och son Thomas och Andreas Andersson tar över ägarskapet. Säljare är Mats Olsson och Mikael Olsson.

Aristo skriver i ett pressmeddelande, att företaget grundades redan 1921. Aristo är en marknadsledande tillverkare av kartongförpackningar och papperspåsar till konditori & bageri, fast food, dagligvaruhandel, samt livsmedelsindustrin.

I slutet av 1970-talet togs verksamheten i företaget över av Per-Olof och Ingela Olsson och de senaste 20 åren har familjeföretaget framgångsrikt utvecklats av andra generationen bestående av Mats, Anna-Karin och Mikael Olsson.

”Ägarskiftet är ett naturligt steg, helt i enlighet med företagets anda, och dessutom till en familj med bakgrund i Falköping – där bolaget grundades 1921. Vi ser att företaget har stor potential och hoppas kunna bidra med både kompetens och delaktighet i resan framåt. Vi önskar Andreas och Thomas lycka till”, säger Mats Olsson och Mikael Olsson, vilka även efter ägarskiftet kommer att stanna kvar och vara operativa i företaget.

Thomas Andersson är tillsammans med sin son Andreas ny ägare till Aristo. (Bild LinkedIn)

Aristo AB har en årlig försäljning på ca 160 miljoner kronor och 70 anställda, fördelade på huvudkontoret i Kungälv och den egna produktionen i Falköping.

”Efter 38 år som VD för Falköpings Mejeri ser jag fram emot att, tillsammans med min son, medverka till en fortsatt stark framtid för Aristo. Jag ser en stor potential att fortsätta utveckla bolaget vidare”, säger Thomas Andersson, ny ägare och styrelsemedlem

”Jag är mycket imponerad över Aristos utveckling under ledning av Mats och Mikael. Vår ambition, som aktiva och långsiktiga ägare, är att tillsammans med ledningsgruppen ta företaget till sin fulla potential”, kommenterar Andreas Andersson, ny ägare och medlem i ledningsgruppen och styrelsen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker