Förpackningsföretaget aPak firar hundraårsjubileum

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Att fylla tresiffrigt är stort. Inte många andra företag i Sverige kan skryta med det”

I år är det 100 år sedan det företag, som vi idag känner som det globala förpackningsföretaget aPak AB, slog upp portarna på Norra Hamngatan i Göteborg.
För att fira de framgångsrika seklet bjuder aPak in kunder, leverantörer och journalister till en stor fest den 11 maj.

”Att fylla tresiffrigt är stort och det är inte många andra företag i Sverige, som kan skryta med det. Vi tycker att det är väl värt att fira, framförallt med tanke på att framtiden ser väldigt ljus ut”, säger aPak:s VD Evelina Lindgren.

För lite drygt 40 år sedan köpte familjen Lindgren samtliga aktier i förpackningsföretaget, som idag, tre generationsskiften senare, drivs av samma familj. aPak har idag över 60 medarbetare, en växande omsättning på över 300 miljoner kronor, kontor och lager i Eskilstuna och Mölndal samt egen produktionsanläggning i Tibro.
Det sekellånga framgångsreceptet bottnar i företagets långsiktiga förhållningssätt och har resulterat i att aPak kunnat växa tillsammans med sina kunder under alla dessa år.

”Genom att motstå frestelsen av de kortsiktiga vinsterna, har vi nått stabilitet och långsiktighet tillsammans med våra kunder. Flera av våra kunder, som numera är etablerade på den internationella marknaden, började småskaligt och i takt med vår gemensamma framgång, har även vårt företag kunnat växa. Att vi fått följa våra stora kunder hela vägen är väldigt roligt och det har dessutom gjort oss till ett globalt företag”, säger Evelina Lindgren.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x