Förpackningsföretaget aPak firar hundraårsjubileum

PUBLICERAD: 11 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Att fylla tresiffrigt är stort. Inte många andra företag i Sverige kan skryta med det”

I år är det 100 år sedan det företag, som vi idag känner som det globala förpackningsföretaget aPak AB, slog upp portarna på Norra Hamngatan i Göteborg.
För att fira de framgångsrika seklet bjuder aPak in kunder, leverantörer och journalister till en stor fest den 11 maj.

”Att fylla tresiffrigt är stort och det är inte många andra företag i Sverige, som kan skryta med det. Vi tycker att det är väl värt att fira, framförallt med tanke på att framtiden ser väldigt ljus ut”, säger aPak:s VD Evelina Lindgren.

För lite drygt 40 år sedan köpte familjen Lindgren samtliga aktier i förpackningsföretaget, som idag, tre generationsskiften senare, drivs av samma familj. aPak har idag över 60 medarbetare, en växande omsättning på över 300 miljoner kronor, kontor och lager i Eskilstuna och Mölndal samt egen produktionsanläggning i Tibro.
Det sekellånga framgångsreceptet bottnar i företagets långsiktiga förhållningssätt och har resulterat i att aPak kunnat växa tillsammans med sina kunder under alla dessa år.

”Genom att motstå frestelsen av de kortsiktiga vinsterna, har vi nått stabilitet och långsiktighet tillsammans med våra kunder. Flera av våra kunder, som numera är etablerade på den internationella marknaden, började småskaligt och i takt med vår gemensamma framgång, har även vårt företag kunnat växa. Att vi fått följa våra stora kunder hela vägen är väldigt roligt och det har dessutom gjort oss till ett globalt företag”, säger Evelina Lindgren.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx